Antena 3 CNN Actualitate Gripă, Covid-19 și alte infecții respiratorii. Numărul îmbolnăvirilor a crescut cu 50% în ultimele zile

Gripă, Covid-19 și alte infecții respiratorii. Numărul îmbolnăvirilor a crescut cu 50% în ultimele zile

de Redacția Antena 3 CNN    |   

În plin sezon al vacanţelor, medicii se confruntă cu un val de infecţii respiratorii. Medicii atrag atenția că numărul pacienților cu infecții respiratorii a crescut cu peste 50% în ultimele zile. Afectați sunt atât adulții, cât și copiii. 

În camerele de garda ajung pacienți cu febră înalta, tuse severă, dureri de cap și grave probleme de respirație.  

Deși este sezon turistic, medicii de familie spun că au zilnic peste 30 de consultații, dintre care jumătate sunt cu gripă, Covid-19 și alte infecții respiratorii.

Sezonul turistic dar și temperaturile extreme sunt cauzele acestui val de infecții respiratorii spontan, spun specialiștii. Aceștia atrag atenția că încep să crească și internările tot din acest motiv. În principal sunt sugari și cronici care au grave probleme de respirație. Mai aglomerate sunt atât spitalele de boli infecțioase ( Matei Bals, Victor Babeș ) însă și spitalele de pediatrie ( INSMC, Marie Curie și Grigore Alexandrescu).

Temperaturile tropicale vin cu o mulțime de riscuri, circulația virsurilor este mai frecventă în această perioadă. Din acest motiv este important să ne alegem cu grijă destinația turistică și să păstrăm regulile minime de protecție și igienă, spun medicii. Să ne spălăm cât mai des pe mâini, să nu mâncăm fructe nespălate, să nu stăm transpirați la aerul condiționat. 

În plus este bine să nu ne ducem în colectivitate dacă avem simptome specifice gripei sau altor infecții respiratorii.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile