Antena 3 CNN Politică Grindeanu a mers în vizită pe Valea Oltului: Pe 9 august se redeschide circulația. Sunt mulți deștepți care și-au dat cu părerea

Grindeanu a mers în vizită pe Valea Oltului: Pe 9 august se redeschide circulația. Sunt mulți deștepți care și-au dat cu părerea

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost marți în vizită pe Valea Oltului. Acesta a anunțat că progresul lucrărilor este de 52%, iar termenul limită este 9 august, astfel că, în ritmul acesta, lucrurile vor fi terminate în termenul asumat.

„Termenul limită, aşa cum ştiţi, este 9 august, eu cred, la ritmul acesta, că lucrurile se vor înscrie în termenul asumat”, a arătat ministrul Transporturilor, precizând că au fost şi zile bună, fără ploi, şi s-a lucrat zilnic.

Ministrul Transporturilor a completat că în opinia lui românii au înţeles că această decizie s-a luat în urma consultărilor, cu specialiştii: „nu a luat decizia nici Grindeanu, nici Cristian Pistol.”

„Ca să fie toate lucrurile în siguranţă, siguranţa celor aflaţi în trafic, a fost absolut obligatoriu să luăm această decizie necesară, pentru realizarea mult doritei autostrăzi Sibiu- Piteşti. Poate că era mai simplu să fie luat decizii de alt tip, să facem amânări, dar pierdeam un an, pentru că următoarea perioadă de oportunitate să facem lucrări de acets tip era mai-iunie anul viitor şi mai mult, eram buni de plată de vreo 80 şi ceva de milioane, dincolo de 10 luni de întârziere”, a mai spus Grindeanu.

Ministrul a arătat că nu este un om care să fugă de răspundere, ca şi colegii lui şi au comunicat foarte bine pentru a vedea progresul zilnic.

„Nu am semne de întrebare, urmare a întâlnirii avute, că lucrurile nu vor sta la fel şi în următoarele două săptămâni şi un pic, suntem undeva la jumătate, astfel încât 9 august să fie data în care să redăm în circulaţie acest sector de drum”, a afirmat Grindeanu.

Ministrul a mai spus că „sunt foarte mulţi domni care au venit cu foarte multe idei, care au fost luate în calcul (..) înainte de a lua noi hotărârea aceasta de închidere, fiindcă nimeni nu e nebun să ia hotărâri de închidere de trafic care îşi aduc automat înjurături, puncte minuns, disconfort, dacă se pot lua alte măsuri”. 

Sorin Grindeanu a explicat că nu se puteau face defrișări noaptea, în pădure, 100 de metri deasupra carosabilului, fără să pui în pericol viaţa celor care fac aceste lucrări. 

„Sunt mulţi deştepţi care şi-au dat cu părerea doar de dragul de a-şi da cu părerea, în această perioadă şi care au adoptat aceste poziţii pe care eu le-am numit, acum câteva zile, populiste (..) care denotă neseriozitate şi care nu le vor aduce nici măcar un mic câştig electoral. S-au gândit că aşa vor câştiga puncte electorale. Eu cred că românii, din contră, văd că se lucrează bine, se respectă termenele, că terminăm la timp, vor aprecia deciziile şi hotărârile luate de noi versus populismul ieftin care pare că e din ce în ce mai răspândit”, a mai afirmat Sorin Grindeanu, precizând că este un an electoral. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile