Usturoiul este un aliment care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. Are foarte multe proprietăți și este un remediu-minune în nenumărate boli. În mod tradițional, oamenii de la țară nu pun sare în deliciosul mujdei, iar potrivit inginerului chimist Ștefan Manea, nu e recomandat să punem sare peste usturoi sau peste ceapă, conform Realitatea.net.
”În usturoi există două substanțe, aliina și alinoza, despărțite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenția de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mâncărurilor, membrana de care vorbeam se sparge, cele două substanțe interacționează și formează alicina. Ei bine, această alicina este fenomenală! Ea protejează de o sumedenie de boli, și, recent s-a descoperit că și de cancer (...).
Dar pentru că alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și, în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru”, spune specialistul.