Antena 3 CNN Actualitate Social Greenpeace România și RWEA, în vizită la parcul eolian din Făcăeni

Greenpeace România și RWEA, în vizită la parcul eolian din Făcăeni

1 minut de citit Publicat la 16:11 14 Sep 2017 Modificat la 16:11 14 Sep 2017

Greenpeace România și Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) s-au aflat joi într-o vizită la parcul eolian al EDP Renewables din Făcăeni, jud Ialomița.

La eveniment au participat jurnaliști, specialiști ai companiilor membre RWEA (CEZ, EDPR, Enel, Gestamp și PNE Wind), reprezentanți ai societății civile, oameni preocupați de energia eoliană, precum și o parte din echipa Greenpeace România. Participanții au aflat date esențiale despre energia eoliană, au obervat în timp real cum se produce, a aflat informații direct de la specialiști și au vizitat interiorul turbinelor din parcul eolian.

Evenimentul își dorește să pună pe agenda publică beneficiile energiei alternative, într-un context în care, în România, tehnologiile tradiționale de producere a energiei sunt învechite, neperformante și necesită costuri uriașe pentru modernizare, iar derogările de la limitele de poluare sunt alarmante.

„Sutele de turbine eoliene moderne și eficiente instalate în România sunt un exemplu de producere a energiei din surse inepuizabile și curate, cum este mișcarea aerului, Vântul. Ele reprezintă un pas din evoluția de neoprit a modului de a produce energia necesară desfășurării vieții oamenilor de la un mod poluant și nesustenabil pe termen lung spre un mod mai prietenos cu mediul și cu sănătatea noastră. În urma miliardelor de euro investiți în centrale electrice eoliene moderne, nu numai că în România există mii de noi locuri de muncă într-o industrie modernă, dar suntem și cu un pas mai aproape de a opri încălzirea globală,” declară Radu Voinescu, director de campanii, Greenpeace România.

„Consensul științific cu privire la rolul gazelor cu efect de seră în creșterea globală a temperaturilor și necesitatea limitării creșterii temperaturii medii globale cu mult sub 2°C peste nivelurile preindustriale (fiind necesară continuarea eforturilor de limitare a creșterii temperaturii la 1,5°C pentru a reduce semnificativ riscurile și impactul schimbării de climă cu origine antropică) motivează industria energiei eoliene din România la o participare activă în realizarea tranziției energetice către un viitor al energiei ieftine și curate ce respectă principiile sustenabilității.

Astfel energia eoliană a reușit în puțini ani să devină un participant cheie pe piața de energie a României, capabil să modereze preţurile și să asigure siguranța alimentării cu energie electrică în condiții extreme de vreme, inclusiv în cazul apariției secetelor prelungite și a condițiilor grele de iarnă,” adaugă Adrian Borotea, Vicepreședinte al Consiliului Director al RWEA

Citește mai multe din Social
» Citește mai multe din Social
TOP articole