Antena 3 CNN Actualitate Greenpeace România, reacție la declarațiile ministrului Energiei: ”Să consideri că un subiect reprezintă o modă, ca ministru în 2018, înseamnă că n-ai habar”

Greenpeace România, reacție la declarațiile ministrului Energiei: ”Să consideri că un subiect reprezintă o modă, ca ministru în 2018, înseamnă că n-ai habar”

1 minut de citit Publicat la 16:41 16 Feb 2018 Modificat la 16:41 16 Feb 2018

Greenpeace România a venit cu o reacție dură la declarațiile ministrului Energiei.

”Știm că nu suntem singurii pe care i-a uluit interviul noului ministru al Energiei publicat ieri de Agerpres, iar acum că ne-am revenit din șoc, considerăm utile unele clarificări.

Ministrul afirmă că toate termocentralele noastre sunt conforme cu cerințele de mediu și că „Eu n-am cum să-l elimin [cărbunele - n.r.]. Polonia nu-l elimină. Alte ţări din Europa nu-l elimină, de ce să-l elimin eu, am făcut eforturi. Centralele pe cărbune sunt la standarde internaționale”. Realitatea din teren, însă, îl contrazice: marea parte a instalațiilor pe cărbune din România, aparținând termocentralelor de la Mintia, Paroșeni, Govora, Drobeta, Rovinari și Turceni, funcționează în afara legii, fără autorizație integrată de mediu.

Să consideri că subiectul schimbărilor climatice reprezintă o modă, ca ministru în 2018, înseamnă că n-ai habar de existența și activitatea unui panel internațional fondat la finalul anilor ’80 pentru monitorizarea și combaterea schimbărilor climatice (IPCC), panel alcătuit din reprezentanții a aproape 200 de țări de pe glob, între care și România. Înseamnă să ignori consensul științific global din jurul temei climatice și faptul că rapoartele IPCC sunt baza științifică pentru politicile climatice ale guvernelor. Oare premierul știe?!

Altminteri, cum l-am putea contrazice pe ministru când afirmă că avem un sistem frumos, nu ne dă nimeni în cap, însă ne-ndoaie vântul? Din păcate, însă, șansele ca domnișoara draguță să stea în cap (fiindcă asta pățești când pui pariuri cu miniștri ecologiști) sunt la fel de mari ca acelea pentru „stabilizarea combinatelor”. - Da, trebuie sa urmăriți interviul ca sa pricepeți; noi nu inventăm așa ceva.”, se arată în comunicatul Greenpeace.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole