Antena 3 CNN Externe Grecia oferă o recompensă de 300.000 de euro pentru prinderea criminalilor care au ucis o studentă britanică, în fața copilului ei

Grecia oferă o recompensă de 300.000 de euro pentru prinderea criminalilor care au ucis o studentă britanică, în fața copilului ei

Guvernul grec oferă o recompensă de 300.000 de euro pentru prinderea criminalilor care au ucis-o pe studenta britanică Caroline Crouch în fața bebelușului ei, în timp ce soțul era legat de un scaun.

de Claudia Popovici    |   

Anunțul privind recompensa a fost făcut public, marţi, după ce studenta britanică Caroline Crouch, în vârstă de 20 de ani, a fost ucisă în faţa bebelușului ei, în timp ce soţul acesteia Babis Anagnostopoulos, în vârstă de 33 de ani, fusese legat de un scaun, de o bandă de tâlhari care le-au intrat în casă. 

Potrivit anchetatorilor, trei indivizi, dintre care unii înarmaţi cu pistoale, au pătruns în casa familiei în jurul orei 5 dimineața, în timp ce un al patrulea stătea de pază afară.

Cei trei au ucis întâi câinele familiei, apoi l-au legat pe Babis de scaun, după care au torturat-o şi ucis-o pe Caroline sub ochii fetiţei sale de 11 luni, în încercarea de a o face să dezvăluie unde îşi ţineau obiectele de valoare. Criminalii au luat bijuterii în valoare de 21.500 de lire sterline, 13.000 de lire sterline în numerar și au fugit. 

Crima a cutremurat Republica Elenă și a ajuns pe prima pagină a marilor publicații britanice și grecești.

 „Suntem cu toții afectați, eu personal sunt afectat. Rareori întâlnim asemenea brutalitate în Grecia", a declarat Michalis Chrisochoidis, ministrul responsabil de protecția cetățenilor, potrivit The Guardian.

Recompensa este una neobișnuit de mare pentru Grecia. Potrivit postului de televiziune ERT, guvernul grec a recurs la aceste măsuri în alte patru cazuri în trecut, atunci când autoritățile au încercat să găsească suspecți de terorism sau criminali periculoși.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile