"Avem cea mai performantă alternativă. Este vorba despre îndepărtarea depozitelor de grăsime care nu cedează nici prin dietă sau sport.
Lipoaspiraţia asistată laser este o metodă extrem de performantă, care aduce beneficii pacientului. Se realizează cu anestezie locală. Pacientul nu are nevoie de spitalizare. Acesta poate să meargă a doua zi la serviciu. Această procedură nu doare", a spus chirurgul estetician Dana Miricioiu, marţi, în cadrul rubricii Sfat de sănătate de la Antena 3.
Ce este lipoasiraţia laser
"Ca să scăpăm de grăsimea localizată trebuie să facem două lucruri. Să îndepărtăm grăsimea şi să o scoatem din afara organismului şi să strângem pielea.
Orice depozit scos va fi urmat de o laxitate a pielii, deci pielea poate să pice. Laserul nu lasă se întâmple asta, pentru că are proprietatea de a regenera pielea şi de a contracta fibra musculară.
Teoretic, putem face o singură dată intervenţia. Însă putem repeta, mai ales la pacienţii care au laxitate tegumentară foarte accentuată.
Riscurile lipoaspiraţiei asistate laser
Riscurile sunt mult diminuate la orice intervenţie facem. Intervenţiile sunt minimalizate datorită laserului care, de exemplu, are proprietatea nu doar de a distruge celula de grăsime, dar şi capacitatea de a coagula vasele de sânge. După intervenţie, echimozele sunt absente. Recuperarea este extrem de rapidă.
Este foarte importantă dieta şi stilul de viaţă. Intervenţiile de lipoaspiraţie nu sunt intervenţii care scad greutatea corpului. Scăderea greutăţii se face prin dietă.
Lipoaspiraţia este recomandată tuturor peste 18 ani. După naştere este important să aşteptăm să alăptăm şi apoi să facem această lipoaspiraţie", a mai spus medicul.