Antena 3 CNN Actualitate Locale Graniţa estică a Imperiului Roman, situată pe Olt, a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Cum arată Limes Alutanus

Graniţa estică a Imperiului Roman, situată pe Olt, a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Cum arată Limes Alutanus

de Mia Lungu    |   

Limes Alutanus, graniţa estică a Imperiului Roman situată pe Olt, a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO, a anunţat, duminică, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu, potrivit Agerpres.

[GAL layout="5"]

"27 iulie 2024 a fost o zi istorică pentru judeţul Vâlcea! În cadrul şedinţei UNESCO desfăşurate la New Delhi, India, Limes Alutanus a fost inclus în patrimoniul mondial. Această graniţă estică a Imperiului Roman, situată pe Olt, este acum recunoscută oficial pentru valoarea sa istorică şi culturală. (...)

Comisia UNESCO a apreciat investiţiile şi eforturile de restaurare şi conservare realizate în judeţul nostru. În mod special, Consiliul Judeţean Vâlcea a fost evidenţiat pentru contribuţiile sale semnificative, inclusiv investiţiile într-un punct muzeistic şi restaurarea Buridavei. Felicitări tuturor celor implicaţi! Este o realizare deosebită pentru patrimoniul cultural al judeţului Vâlcea", a transmis Constantin Rădulescu.

Astfel, judeţul Vâlcea este reprezentat prin următoarele monumente: Castrul de la Titeşti, Castrele de la Racoviţa, Castrul Arutela din Călimăneşti, Castrul de la Rădăcineşti din Berislăveşti şi Buridava din Râmnicu Vâlcea, precizează Constantin Rădulescu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile