Anume, că ar folosi oameni în blană de urs pentru a-i păcăli pe vizitatorii naivi.
Grădina zoologică Hangzhou a încercat să răspundă într-o cheie ironică acuzațiilor după ce un clip care, aparent, înfățișează un om în blană de urs, ridicat în picioare, s-a viralizat pe internet.
Instituția a replicat acuzațiilor publice printr-o scrisoare atribuită însuși falsului urs, care ar fi, de fapt, o ursoaică pe nume Angela, din specia malaeziană "Ursul Soarelui", relatează publicația New York Post.
Citește și: Momentul în care un urs aleargă pe străzi, în Ploiești
"Unii cred că stau în picioare ca o ființă umană, dar se pare că nu mă înțeleg prea bine", susține Angela care - cu siguranță - a apelat la serviciile unui om pentru a-și redacta replica.
Înregistrarea cu "ursoaica" a stârnit controverse prin două amănunte flagrante: poziția bipedă specific umană pe picioarele subțiri și pliurile de pe spatele "ursoaicei", care sugerează prezența unei persoane în interiorul blănii de urs, remarcă Antena 3 CNN.
Cotidianul local Hangzhou Daily a scris că, din cauza poziției animalului, unii internauți se întreabă, justificat, dacă nu cumva în blana acestuia se află un om.
Însă responsabilii grădinii zoologice susțin că urșii soarelui din Malaezia sunt mai mici decât alți urși și au un aspect diferit.
De asemenea, oficialii au insistat că un om nu ar supraviețui temperaturilor de vară, care pot ajunge la aproape 100 de grade în interiorul unui astfel de costum din blană de urs.
Dincolo de această controversă locală, fenomenul nu ar fi singular. Tot în China, alte grădini zoologice au fost acuzate că folosesc câini cu blana vopsită pentru a arăta ca lupii, în timp ce despre un parc zoologic din Egipt s-a spus că în loc de zebre, vizitatorii plătesc să vadă măgari vopsiți, notează Antena 3 CNN.