Antena 3 CNN Actualitate Gorghiu: Drogurile nu te fac „high”, ci te aduc „low”. Toleranţă zero

Gorghiu: Drogurile nu te fac „high”, ci te aduc „low”. Toleranţă zero

de Bianca Chirilă    |   

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat vineri, după ce a vizitat Penitenciarul Jilava, că drogurile nu te fac „high”, ci te aduc „low” şi aşa se întâmplă şi cu condusul. Ea a precizat că nu este de acceptat ideea de praguri când vine vorba de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Ministrul anunţă toleranţă zero şi menţionează că legiuitorul asta a vrut să transmită prin textul de lege prin care a incriminat conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive.

„Astăzi, am fost la penitenciarul Jilava. Am văzut aici mulţi, prea mulţi deţinuţi cu o viaţă distrusă din cauza drogurilor. Cu doi am stat astăzi de vorbă. Iar în spatele lor, sunt familii afectate. Dragii mei, drogurile nu te fac “high”, ci te aduc “low”. Aşa şi cu condusul. Nu este de acceptat ideea de praguri când vine vorba de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Un om la volan care a consumat substanţe este un pericol”, a scris ministrul Justiţiei pe Facebook.

Alina Gorghiu continuă: „Toleranţă zero! Legiuitorul asta a vrut să transmită prin textul de lege prin care a incriminat conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive”.

„Eu şi colegii mei liberali am adus anul acesta trei legi pentru a proteja tinerii de droguri: legea prin care traficanţii de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare, cea a înfiinţării „Registrului traficanţilor” şi cea a înfiinţării a opt centre regionale pentru tratarea consumatorilor”, precizează Gorghiu.

Subiecte în articol: Alina Gorghiu droguri ministrul Justitiei
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile