Antena 3 CNN Externe Giorgia Meloni, criticată pentru că și-a luat fiica cu ea în China: „Le-am dat un exemplu mamelor”

Giorgia Meloni, criticată pentru că și-a luat fiica cu ea în China: „Le-am dat un exemplu mamelor”

de Bianca Chirilă    |   

Prim-ministrul italian, Giorgia Meloni, a declarat că prin faptul că şi-a luat fiica de şapte ani într-o vizită oficială în China a stabilit un bun exemplu ce ar trebui să contribuie la promovarea drepturilor mamelor care lucrează, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un interviu acordat revistei de lifestyle Chi, ea a spus că au existat multe dezbateri în Italia după ce a fost fotografiată de mână cu fiica ei Ginevra în timp ce ieşeau din avion la Beijing pentru a fi întâmpinaţi de oficialii chinezi la începutul vizitei.

Criticii de pe reţelele sociale au chestionat decizia de a-şi expune fiica în lumina reflectoarelor publice într-o călătorie de profil înalt, dar Meloni a spus că alternativa ar fi fost să o lase pe fată în Italia pentru aproape o săptămână.

Meloni, care s-a despărţit de tatăl Ginevrei anul trecut, a spus că fiecare mamă trebuie să aleagă ce este potrivit pentru copilul său.

„Dar este mai mult decât atât, există o provocare culturală care afectează toate femeile. Cred că dacă eu, ca prim-ministru, reuşesc să arăt că rolul meu este compatibil cu a fi mamă, atunci nu va mai exista justificare pentru cei care folosesc maternitatea ca scuză pentru a nu promova femeile la locul de muncă”, a spus ea în fragmente din interviu făcute publice în avans.

Ascensiunea lui Meloni, care a devenit prim-ministru în urmă cu doi ani, a spulberat prejudecăţile legate de femeile politician din Italia, dar ea nu este cunoscută ca feministă.

În trecut, ea s-a opus cotelor de femei în consiliile de administraţie şi parlament, argumentând că femeile ar trebui să avanseze prin merit.

Subiecte în articol: Giorgia Meloni vizită în China Italia
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile