Ginerele bătrânei a povestit că femeia care ar fi încercat să-l omoare atât pe el, cât și pe soția și pe fiul lor, umblă acum liberă pe străzi, după ce a fost externată de la Spitalul de Psihiatrie.
Mai mult, omul susține că bătrâna i-ar fi otrăvit cu mercur, dar și cu alte substanțe, de-a lungul anilor.
"Mi se pare absolut incredibil ca un om care practic a vrut să omoare alți oameni să umble liber pe stradă. Băiatul a pornit tratamentul. Este un tratament de durată. Imediat ce vom intra și noi într-o limită bugetară ca să ne putem trata și noi o vom face. Momentan, prioritatea este copilul. Suntem absolut peste limitele profesionale, nu normale a limitelor umane. În sânge, radiografiile arată cantități inexplicabile pentru o linguriță. Eu bănuiesc că de foarte multă vreme face treaba aceasta. Ceva constant.
Am asociat în ultima perioadă că legătura este această intoxicație cu mercur sau altceva. Dându-ne seama, făcând istoricul medical, am constatat că leșinul și alte pleacă din fragede vârste ale soției mele și fragede vârste ale copilului meu.
Nu recunoaște absolut nimic. Nu recunoaște nimic. Doar cine poate să interpreteze de ce ar fi vrut să stea cu noi întruna, când putea, dacă era persecutată, să plece oriunde în altă parte", spune bărbatul.
Aceasta este sticluţa cu mercur găsită în geanta femeii care a vrut să-şi ucidă ginerele. "Nu-mi revin! O bătrânică mă alimenta cu cafea şi punea mercur în ea"
Acum anchetatorii încearcă să afle de unde procura bătrâna aceste substanțe, care au ajuns ulterior în mâncarea membrilor familiei dar şi în hrana câinilor.
Ordin de protecţie împotriva femeii de 83 de ani
În urmă cu scurt timp judecătorii au emis un ordin de protecţie prin care, cu caracter provizoriu, pe durata a 3 luni de la data emiterii, hotărăşte următoarele: În temeiul art. 38 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 217/2003: obligarea pârâtei la păstrarea unei distanţe de 500 m faţă de reclamanţi, cu excepţia situaţiei în care prezenţa personală şi concomitentă a părţilor este necesară în faţa autorităţilor, şi faţă de locuinţa acestora din Ciorogârla.
În temeiul art. 38 alin. (1) lit. h) din Legea nr. 217/2003: interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod a pârâtei cu reclamanţii.