Antena 3 CNN Sport Gimnasta Jordan Chiles spune că a fost afectată profund de pierderea medaliei de bronz la JO 2024: „E despre culoarea pielii mele”

Gimnasta Jordan Chiles spune că a fost afectată profund de pierderea medaliei de bronz la JO 2024: „E despre culoarea pielii mele”

de Andreea Ştefan    |   

Gimnasta americană Jordan Chiles a vorbit miercuri despre cum a afectat-o controversa în jurul medaliei sale de bronz la exercițiul de la sol la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, potrivit CNN.

Gimnasta americană a fost deposedată de prima sa medalie olimpică individuală după ce echipa de gimnastică a României a contestat decizia de revizuire a scorului său final la exercițiul la sol la Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS). În cele din urmǎ, CAS a admis contestația, ceea ce a însemnat cǎ medalia de bronz a starului american a revenit româncei Ana Bǎrbosu.

Miercuri, Chiles a declarat cǎ întregul proces a afectat-o profund.

„Cel mai de preț lucru care mi-a fost luat a fost recunoașterea a ceea ce am fost. Nu doar sportul meu, ci persoana care sunt”, a declarat ea la summitul Forbes Power Women, părând emoționată pe alocuri. Ea a fost aplaudată de publicul spectator în timp ce își aduna gândurile.

„Pentru mine, tot ce s-a întâmplat, nu este vorba despre medalie. Este vorba despre culoarea pielii mele. Este vorba despre faptul că au existat lucruri care au condus la această poziție de a fi un atlet. Și am simțit că totul a fost distrus. Am simțit că atunci când m-am întors în 2018, unde mi-am pierdut dragostea pentru sport, am pierdut-o din nou.

Simt că am fost cu adevărat lăsată în întuneric”.

 

CNN a contactat Comitetul Internațional Olimpic, Federația Internațională de Gimnastică și CAS pentru a comenta comentariile lui Chiles.

Chiles a spus că a avut un antrenor care a abuzat-o emoțional și verbal în 2018. Ea a explicat că „nu am avut capacitatea de a-mi folosi vocea sau de a fi auzită”, adăugând că situația de la Jocurile Olimpice i-a readus în minte emoții similare.

Chiles a vorbit anterior despre antrenoarea ei abuzivă, dar nu a numit-o niciodată. Chiles a vorbit despre „impactul uriaș asupra sănătății [ei] mentale” pe care l-au avut comentariile antrenoarei, care s-a gândit să renunțe la gimnastică.

„M-a făcut grasă. A spus că arăt ca o gogoașă. La cele mai mici lucruri pe care oamenii mă întreabă, 'Oh, mănânci asta astăzi.' Și e ca și cum, „Ei bine, nu mănânc pentru că tocmai ai declanșat creierul meu”. Și a fost foarte, foarte greu pentru mine”, le-a spus Chiles lui Taraji P. Henson și Tracie Jade la emisiunea „Peace of Mind with Taraji" în 2021.

„Pentru că am fost ca și cum, 'Acest lucru este ridicol. Cum ar fi, prin ce m-am pus să trec?' Dar mă și bucuram în același timp. Deci a fost ca și cum jumătate din creierul meu îmi spunea un lucru, iar jumătate din creierul meu îmi spunea altul.”

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile