Antena 3 CNN Life Gigi Hadid a defilat pe podium îmbrăcată în bandă adezivă folosită la colete. Imagini cu supermodelul în „rochia mini” galbenă

Gigi Hadid a defilat pe podium îmbrăcată în bandă adezivă folosită la colete. Imagini cu supermodelul în „rochia mini” galbenă

de Mia Lungu    |   

Supermodelul internațional Gigi Hadid a defilat, în cadrul unui show la Săptămâna Modei de la Paris, înfășurată strâns într-o rolă de bandă de ambalaj galbenă și roșie marca DHL, transmite CNN.

[GAL layout="4"]

Instrumentul adeziv a fost îmbrăcat într-o rochie mini fără bretele, în timp ce doi pantofi cu toc au fost înfășurați în aceeași bandă pentru a se potrivi. „Ea a livrat”, se putea citi într-un comentariu de pe rețelele de socializare. „FedEx are 24 de ore pentru a răspunde”, a adăugat altul.

Deși poate fi una dintre cele mai rentabile piese văzute pe un podium de modă în acest sezon, ideea de a folosi banda ca material textil nu este nouă. În 2017, Raf Simmons a încheiat talia modelelor îmbrăcate în paltoane de lână cu o bandă imprimată personalizată pe care scria „Walk with Me” și „RSYP Youth Project”.

În același an, Jeremy Scott, care s-a inspirat din gunoaie pentru colecția sa Moschino, a prezentat rochii cu bretele și detalii cu bandă adezivă.

În 2022, Kim Kardashian a ținut prima pagină a ziarelor când a sosit la show-ul Balenciaga din Paris - aproape fiecare centimetru pătrat al ei fiind acoperit cu bandă de poliție galbenă și neagră marca Balenciaga. Potrivit criticului șef de modă al New York Times, Vanessa Friedman, ținuta a făcut un „sunet lipicios de bandă adezivă” în timp ce Kardashian mergea.

Când a fost inventată banda adezivă

Banda adezivă a fost creată inițial în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A fost inventată de Vesta Stoudt, o mamă americană și muncitoare la o fabrică de muniție, care a văzut o modalitate mai bună de a împacheta cutiile cu muniție ale soldaților, dar a devenit rapid o soluție pentru orice, de la cizme crăpate la aripile de pe jeep-uri și la bandaje improvizate.

Până în anii 2010, adezivul a devenit la modă, precum și funcțional: Rulourile erau acum inscripționate cu imagini cu Hello Kitty, străluceau în întuneric sau erau parfumate.

Construirea unei rochii cu bandă adezivă a fost una dintre provocările preferate ale concursului de modă Project Runway, în timp ce în 2010, pentru videoclipul premiat „Telephone” cu Beyoncé, Lady Gaga s-a învârtit într-o celulă de închisoare cu puțin mai mult decât câțiva metri de bandă galbenă de protecție în calea unei ținute.

În 2011, Universitatea de Stat din Iowa a organizat prima sa prezentare anuală de modă cu bandă adezivă - despre care a scris New York Times - permițând doar modele realizate în întregime din banda adezivă. Evenimentul a fost anulat în 2015 din cauza „interesului minim”, însă designerii pasionați de bandă adezivă nu trebuie să se simtă blocați.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile