Antena 3 CNN Life Ghidul decorării exterioare: Cum transformi curtea într-un paradis

Ghidul decorării exterioare: Cum transformi curtea într-un paradis

Te gândești adesea să-ți transformi curtea într-o oază de relaxare și să te bucuri de momente liniștitoare? Fie că ai o grădină mică sau o terasă spațioasă dar lipsită de elemente decorative, ai o mulțime de posibilități de a transforma radical aceste zone pentru a te simți cât mai confortabil.

În cele ce urmează vei afla câteva trucuri pentru a-ți decora frumos și eficient curtea. Indiferent de spațiul disponibil, există soluții creative prin care să obții un loc de vis în care să te simți excelent.

Iată cateva sfaturi pe care trebuie să le iei în considerare atunci când te gândești să amenajezi spațiul exterior 

  • Analizează spațiul și evaluează-ți nevoile

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să organizezi atent spațiul disponibil pentru a maximiza funcționalitatea acestuia. Prioritizează-ți nevoile și gândește-te cum ar fi cel mai indicat să împarți zona de interes. Dacă ai copii, ia în considerare să amenajezi un spațiu de joacă, o zonă de divertisment și un loc unde să te poți relaxa cât cei mici se distrează. Împărțirea spațiului în zone distincte te va ajuta să distribui în mod corespunzător viitoarele piese de mobilier și elemente decorative.

  • Alege un mobilier potrivit

În funcție de nevoile tale, mobilierul trebuie să fie unul de calitate și să se potrivească esteticii personale. Fii atent ca mobilierul să fie confecționat din materiale rezistente care să facă față vremii capricioase și investește în perne sau într-un hamac tip scaun, care vor adăuga mai mult confort atunci când dorești să te odihnești. De asemenea, ia în considerare stilul pe care dorești să îl adopți, deoarece vei fi mult mai liniștit într-un loc plăcut vizual.

  • Adaugă lumini ambientale

Ce poate fi mai frumos decât să stai seara în curte alături de cei dragi și să privești la luminițele ambientale care vă înconjoară? Iluminatul adecvat poate transforma total atmosfera locului, așadar achiziționează ghirlande luminoase și distribuie-le de-a lungul gardului sau în copaci pentru a crea un efect de poveste. Ia în calcul și felinarele sau lămpile pentru a ilumina aleile sau colțurile întunecoase ale curții. 

  • Integrează elemente decorative

Oferă personalitate curții tale prin decorații stilate. Detaliile fac diferența, iar în funcție de gusturile proprii, îți poți crea un spațiu cu adevărat magic pentru tine și familia ta. Adaugă textură și culoare prin elemente precum tablouri și sculpturi care rezistă la intemperii, oglinzi sau statuete de grădină, ba chiar poți utiliza și covoare de exterior pentru un aspect deosebit. 

În concluzie, amenajarea spațiului exterior necesită efort și o planificare atentă a zonelor în funcție de dimensiune și activitățile pe care îți dorești să le desfășori. Ia în considerare sfaturile de mai sus, alege elementele potrivite care să îți reflecte stilul și lasă-ți creativitatea și imaginația să îți creeze un loc în care te poți refugia oricând ai nevoie de puțină liniște.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile