Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ghid practic pentru alegerea formei ideale a cabinei de duș

Ghid practic pentru alegerea formei ideale a cabinei de duș

Căzile confecționate din materiale grele, vechi și voluminoase ce ocupă mult spațiu sunt de domeniul trecutului. Cu siguranță, tot mai mulți își modernizează unitățile sanitare cu elemente ce contribuie la menținerea unei stări de bine sau care sunt centrate pe zona de wellness.

de Georgiana Adam    |   

Ca exemple avem cabina de duș cu generator de aburi, o opțiune preferată frecvent în ultima vreme sau cea cu specificații de aromaterapie, cromoterapie și de ce nu, audioterapie.

Primul pas - măsurarea spațiului din baie

Înainte de toate trebuie să afli exact ce dimensiuni are suprafața pe care vrei să o amenajezi. Elimini astfel variantele care nu se armonizează cu configurația încăperii sau a instalației existente. Când suprafața nu este foarte generoasă o cabina de duș devine cea mai bună alegere. Persoanele active care nu sunt adeptele băilor lungi o vor aprecia cu siguranță, iar modelele variate disponibile pe site-urile sau în magazinele de profil satisfac gusturile cele mai exigente.

Alege cabina de duș ideală

Cabina de dus pătrată este perfectă când avem de-a face cu un loc de dimensiuni reduse sau o încăpere mare, iar un perete sau doi din sticlă vor lăsa lumina să pătrundă în mod delicat peste tot. O altă opțiune pe care ne putem baza atunci când vorbim de un grup sanitar de mărime mai mică sunt cabinele de dus semirotunde. Se integrează oriunde indiferent cât de dificil ar părea de amplasat și prin liniile lor curbate oferă o estetică mereu rafinată și elegantă.

A treia categorie care necesită ca și celelalte modele menționate mai sus cel puțin un perete fix pentru susținere sunt cabinele de dus dreptunghiulare. Dispuse în mod normal pe colț, ele sunt ușor de instalat și de întreținut. Indiferent de forma cabinei, accentul este pus pe specificațiile speciale ale dușului și pe obținerea unor beneficii importante în timpul utilizării. Capetele cu roluri diferite ca masajul profund, generatorul de aburi sau tipurile diferite de propulsie de ploaie, cascadă, duș de mână ori jet puternic aduc o experiență de wellness în propria casă. Beneficiile sunt nenumărate atât din punct de vedere al sănătății. Pielea este revigorată, devine moale, strălucitoare și rămâne hidratată mai mult timp. De asemenea, activează metabolismul celular și echilibrează funcțiile cognitive. Are un rol important și în îmbunătățirea calității somnului, oferind o experiență cu adevărat senzorială de fiecare dată.

Tipuri de uși și accesibilitate

Cabina din sticlă, fără cadru, aduce un mediu aerisit, luminos și dă senzația unui loc mai mare. Pe deasupra, asigură o vizibilitate maximă a gresiei și faianței, ce pot deveni vedetele principale în acest decor. Geamul este foarte ușor de curățat și de întreținut fiind tratat din fabrică astfel încât să nu se păteze sau să rețină reziduuri de săpun. Ușile glisante câștigă din ce în ce mai mult teren datorită ușurinței la utilizare, a designului modern și economisirii eficiente a spațiului. Când vrei intimitate, sticla texturată sau colorată este soluția ideală. Pe lângă confidențialitate, se transformă într-un detaliu estetic important, oferind o amprentă personală și distinctă întregii zone. Modelul fără uși, dușul roman, a câștigat o popularitate mare în ultima vreme prin designul său deschis și aerisit. Inspirat de arhitectura antică, la construcția sa se folosesc materiale impermeabile ce nu permit umezelii să se mențină și să pătrundă în restul băii. Poate fi delimitat prin cărămizi de sticlă, diverse arcade sau un paravan transparent, iar o bancă suspendată în interior va fi cu siguranță un element original și deosebit.

Indiferent de forma și modelul cabinei de duș, alegerea materialelor de calitate îi vor asigura funcționarea la parametrii optimi și îți va aduce întotdeauna experiențele căutate!

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?