Antena 3 CNN Externe Gest rar al armatei SUA. Dezvăluie unde se află un submarin cu propulsie nucleară înarmat cu rachete de croazieră

Gest rar al armatei SUA. Dezvăluie unde se află un submarin cu propulsie nucleară înarmat cu rachete de croazieră

de Georgiana Marina    |   

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat trimiterea unui submarin cu rachete ghidate în Orientul Mijlociu, a anunţat duminică Pentagonul, în timp ce regiunea se pregăteşte pentru posibile atacuri din partea Iranului şi a aliaţilor săi, scrie CNN.

USS Georgia, un submarin cu propulsie nucleară înarmat cu rachete de croazieră, care a operat în Marea Mediterană, tocmai ce a încheiat antrenamentul în apropierea Italiei, a transmis Marina SUA.

Austin a ordonat ca submarinul să intre în apele Orientului Mijlociu, a transmis Pentagonul. Mișcarea submarinelor americane cu rachete este rareori dezvăluită public, iar navele cu propulsie nucleară operează în secret aproape total. Anunțul submarin este un mesaj clar de descurajare pentru Iran și reprezentanții săi.

Forțele de Apărare ale Israelului au raportat duminică seara că aproximativ 30 de rachete au fost lansate din Liban, deși unele au căzut în zone deschise și nu au fost raportate răniți.

Hezbollah a transmis în timpul nopții că rachetele au fost trimise în sprijinul „poporului palestinian” din Gaza și în semn de răzbunare față de atacurile israeliene din sudul Libanului.

Anunțul Marinei vine după ce Austin a discutat cu omologul său israelian, Yoav Gallant. Cei doi au vorbit despre „eforturile de a descuraja agresiunea Iranului, a Hezbollah din Liban și a altor grupuri aliate Iranului, din regiune”, potrivit sursei citate.

Totodată, Austin a ordonat portavionului Abraham Lincoln să avanseze rapid către Orientul Mijlociu, potrivit Pentagonului. Ministrul american al apărării a cerut flotei conduse de portavionul Lincoln, care transportă avioane de luptă F-35C, să meargă mai repede, a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului Pat Ryder.

"Secretarul Austin a reluat angajamentul Statelor Unite de a lua toate măsurile posibile pentru a apăra Israelul şi a remarcat consolidarea pozițiilor și capacităţilor forţelor militare americane în întregul Orient Mijlociu, având în vedere escaladarea tensiunilor regionale", se adaugă în comunicat.

Armata americană declarase deja că va trimite avioane de luptă şi nave de război suplimentare în Orientul Mijlociu, Washingtonul încercând să consolideze apărarea Israelului.

Grupul de atac Lincoln este format din transportator, care operează cu avioane de luptă F-35C, precum și mai multe distrugătoare.

 

Subiecte în articol: SUA Iran armament submarin marina sua
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile