Antena 3 CNN Actualitate Locale ”Au demonstrat cât de ușor poți deveni erou în povestea altora” | Gestul de omenie făcut de trei polițiști de frontieră din Iași

”Au demonstrat cât de ușor poți deveni erou în povestea altora” | Gestul de omenie făcut de trei polițiști de frontieră din Iași

În fiecare zi o poveste de viață se scrie, se rescrie, se șterge sau se completează de către oameni simpli. Eroi ai acestei povești de viață sunt trei polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni.

de Alexandra Chiţu    |   

”I-am surprins la întoarcerea din misiune. Zâmbesc. Zâmbesc toți trei, așa cum zâmbesc mereu la întoarcerea din frontieră, indiferent că afară este o căldură isuportabilă, fie plouă și au bocancii plini de noroi ori că ninge și viscolește și frigul le-a pătruns în oase. Zâmbesc mereu pentru că știu că și-au îndeplinit misiunea cu profesionalism și dragoste pentru oameni.”, scrie Poliția de Frontieră, pe pagina oficială de Facebook. 

”Ieri, în jurul orei 11.00, un echipaj al Poliției de Frontieră format din Radu - coordonatorul turei de serviciu din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni - Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, însoțit de Neculai și David, pe timpul executării unei misiuni de cercetare auto a zonei de responsabilitate, au observat, în localitatea de frontieră Gorban, jud Iași, o persoană căzută la marginea drumului.

Au oprit autovehiculul de serviciu și au coborât cu rapiditate pentru a identifica situația de fapt și pentru a acorda ajutor, în caz de nevoie.

Persoana prăbușită la pământ era un vârstnic, localnic, căruia i s-a făcut rău și care prezenta o rană superficială, sângerândă la nivelul feței. Omul era conștient și coerent în exprimare, dar prezenta stări de amețeală puternică, articula cu greu cuvintele, iar partea dreaptă a corpului părea imobilă.

Îngrijorați, colegii noștri au apelat imediat Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, solicitând o ambulanță, au anunțat telefonic și medicul de la dispensarul din localitate, apoi au acționat cu tact și multă stăpânire de sine pentru a acorda un minim ajutor persoanei. La fața locului a ajuns cu rapiditate medicul din comună, care a consultat pacientul și care s-a asigurat că este în afara oricărui pericol.

La sosirea ambulaței, au ajutat la transportul pacientului până la autospecială, urmând cu strictețe sfaturile medicului.

Au plecat doar în momentul în care ambulața s-a pus în mișcare către Spitalul Clinic de Urgență N. Oblu, din Iași, unde bătrânul a primit îngrijiri medicale de specialitate.

Radu, Neculai și David au demonstrat, prin intervenția lor promptă, cât de ușor poți deveni erou în povestea altora.

E nevoie doar de gânduri bune, dragoste de semeni și dorință de a ajuta!

Îi felicităm sincer pe colegii noștri, ne înclinăm cu respect în fața gestului lor uman și le dorim cât mai multe zâmbete sincere pe chipuri la sfârșitul misiunilor îndeplinite cu succes!”, a mai transmis Poliția de Frontieră.

Subiecte în articol: omenie politisti de frontiera Iași
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion