Antena 3 CNN Coronavirus Germania renunţă la planul de relaxare a măsurilor de carantină COVID-19. Ministrul Sănătății spune că a făcut o greșeală

Germania renunţă la planul de relaxare a măsurilor de carantină COVID-19. Ministrul Sănătății spune că a făcut o greșeală

Germania a decis să nu mai renunţe la carantina obligatorie pentru persoanele diagnosticate cu COVID-19, a anunţat astăzi ministrul Sănătăţii din această ţară.

de Mia Lungu    |   

Ministrul Sănătății din Germania, Karl Lauterbach, şi-a schimbat radical punctul de vedere privind carantina COVID-19 din cauza îngrijorărilor potrivit cărora anularea normelor ar putea să ducă la un număr mai mare de infectări, potrivit Reuters.

"Noul coronavirus nu este o răceală. De aceea trebuie să continuăm cu izolarea după infectare", a declarat ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, într-un mesaj pe Twitter, în care a recunoscut totodată că a comis o greşeală atunci când a sugerat că Germania ar trebui să renunţe la carantina obligatorie.

Astfel, germanii diagnosticaţi cu COVID-19 trebuie să intre în carantină obligatorie pentru cel puţin şapte zile.

Ministrul Lauterbach sugerase, săptămâna trecută, modificarea acestei dispoziţii şi transformarea ei într-o perioadă de autoizolare voluntară de cinci zile, urmată de recomandarea efectuării unui test COVID-19 la încheierea acelei perioade.

Ideea de a anula carantina obligatorie, cu excepţia angajaţilor din sectorul medical, a apărut în Germania după ce numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească din nou în ultimele săptămâni, afectând personalul disponibil în spitale şi pe cel din multe alte locuri de muncă.
 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile