Antena 3 CNN Externe Germania nu poate proteja Israelul în cazul unui atac al Iranului. Pistorius: „Orice implicare a militarilor noștri e de neconceput”

Germania nu poate proteja Israelul în cazul unui atac al Iranului. Pistorius: „Orice implicare a militarilor noștri e de neconceput”

de Bianca Chirilă    |   

Ministrul Apărării german, Boris Pistorius, a declarat că implicarea Forţelor Armate Germane, Bundeswehr, în protejarea Israelului de un potenţial atac iranian la scară largă, nu este în discuţie, informează sâmbătă dpa, potrivit Agerpres.

Orice sprijin militar prin furnizarea de materiale sub orice formă va fi decis „când va veni momentul”, a spus Pistorius în marginea unei vizite la Camp Bonifas, la graniţa cu Coreea de Nord. Ministrul a adăugat că nu este implicat în discuţiile curente care au loc la Berlin.

Comentariile lui Pistorius au venit ca răspuns la întrebarea dacă Germania, la fel ca Statele Unite sau alţi parteneri, s-ar putea alătura unei operaţiuni de protejare a Israelului.

Orice implicare a militarilor germani, „care este complet de neconceput pentru (Pistorius) în acest moment”, ar necesita, de asemenea, un mandat din partea Bundestagului (parlamentul), a spus el.

„Prin urmare, nu se pune deloc această chestiune în acest moment”, a adăugat el.

Germania se numără printre cei mai fermi aliaţi ai Israelului, iar lideri politici de la Berlin au declarat în mod repetat că Israelul are dreptul la autoapărare. Membrii guvernului german au afirmat în numeroase rânduri în trecut că securitatea Israelului este o „chestiune de stat” germană.

Chestiunea apare pe fondul temerilor tot mai mari referitoare la o conflagraţie în Orientul Mijlociu, după o serie de asasinate împotriva unor lideri ai grupărilor islamiste Hezbollah sau Hamas, având legătură cu războiul din Gaza, şi pe care liderii acestor grupări au promis să le răzbune. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile