Antena 3 CNN Externe Germania înregistrează cel mai mare număr de decese zilnice de COVID-19 din februarie

Germania înregistrează cel mai mare număr de decese zilnice de COVID-19 din februarie

Germania a înregistrat miercuri cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19 din februarie, în timp ce se luptă pentru a opri un al patrulea val al pandemiei.

de Alexandra Ionescu    |   

Au fost raportate un total de 69.601 de noi infecții, cu 2.415 mai multe decât în aceeași perioadă în urmă cu o săptămână, iar alte 527 de persoane au murit - cel mai mare număr din 12 februarie - totalul este de 104.047, a declarat Institutul german Robert Koch pentru controlul bolilor.

Cu toate acestea, rata de incidență de șapte zile a cazurilor la 100.000 de persoane a continuat să scadă, scăzând la 427 de la 432 marți.

Experții s-au întrebat dacă asta înseamnă că Germania a depășit vârful acestui val de pandemie sau dacă cifrele sunt nesigure, deoarece unele autorități din domeniul sănătății sunt copleșite, în special în zonele cele mai afectate, informează Reuters.

Țara a convenit săptămâna trecută să interzică accesul celor nevaccinați la toate, cu excepția celor mai esențiale afaceri, cum ar fi magazinele alimentare, farmaciile și brutăriile și să intensifice campania de vaccinare.

Subiecte în articol: Germania decese COVID-19 record pandemie
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile