Antena 3 CNN Externe Germania continuă să livreze gaze rusești în India, după ce a naționalizat o sucursală Gazprom

Germania continuă să livreze gaze rusești în India, după ce a naționalizat o sucursală Gazprom

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Guvernul de la Berlin a câștigat 275 milioane de euro de pe urma acțiunilor deținute la firma Securing Energy for Europe GmbH (SEFE), fostă Gazprom Germania.

Sub acest din urmă nume, SEFE a fost o sucursală a gigantului energetic Gazprom, controlat de statul rus, notează Agerpres, care citează Bloomberg.

Suma de peste un sfert de miliard de euro câștigată de statul german figurează într-un document care însoțește un proiect de act normativ, aprobat miercuri de guvernul de la Berlin. 

Documentul nu precizează perioada de timp în care Germania a câștigat acești bani de pe urma deținerilor la SEFE/Gazprom Germania.

Această companie a fost naționalizată de autoritățile germane în luna noiembrie 2022, după ce Moscova a invadat Ucraina și a redus livrările de gaze către țările de pe continent.

Comisia Europeană a aprobat naționalizarea, împreună cu o injecție de capital de 6,3 miliarde euro în SEFE.

Bloomberg a dezvăluit anul trecut că fosta Gazprom Germania, actuala SEFE, continuă să livreze gaze naturale lichefiate rusești spre India, în conformitate cu un contract pe 20 de ani, semnat în 2018.

Sursa citată a aflat că oficialii de la Berlin au preferat să respecte prevederile contractului, în condițiile în care rezilierea acestuia risca să îi coste pe contribuabilii germani mai multe miliarde de euro.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?