Antena 3 CNN Politică George Tuță o acuză pe Clotilde Armand de „achiziții inutile” la final de mandat: 50.000 de lei/lună pentru o firmă cu un angajat

George Tuță o acuză pe Clotilde Armand de „achiziții inutile” la final de mandat: 50.000 de lei/lună pentru o firmă cu un angajat

de Andreea Ştefan    |   

George Tuță, noul primar al Sectorului 1 din Capitală, a acuzat-o vineri pe Clotilde Armand că face „achiziții inutile”, după ce a semnat un contract în valoare de 50.000 de lei pe lună cu „o firmă de apartament cu un singur angajat”, care oferă servicii de platformă integrata de digitalizare, semnătură electronică și arhivare electronică. Tuță semnalează că Primăria Sectorului 1 avea deja contracte pentru astfel de servicii, cu costuri zero sau costuri minime, dar care au fost reziliate de Clotilde Armand „fără explicații”.

„La o săptămână după ce am câștigat alegerile la Primăria Sectorului 1, am solicitat public și prin adrese oficiale crearea unei echipe de tranziție la conducerea instituției. Inutil să spun că doamna Armand nu a răspuns în niciun fel, sfidând votul cetățenilor, corectitudinea administrativă și bunul simț. Nu că am fi bănuit altceva.

Bineînțeles, știm și motivul. Doamna Armand folosește această perioadă rămasă din mandatul-dezastru pentru a da ultimele tunuri la primărie!

Astăzi, episodul pe achiziții inutile: 50.000 de lei lunar pentru o firmă de apartament cu un singur angajat. Aparent, în ultima lună de mandat, în loc să își facă bagajele, doamna Armand s-a trezit brusc cu dorința neostoită de a reforma circuitul documentelor în primărie. Lucru pe care nu l-a considerat necesar în toată perioada huzurită în fotoliul de primar, dar pe care îl accelerează suspect în prelungiri.

Clotilde Armand cumpără prin achiziție directă un abonament lunar de management al documentelor și semnătură electronică în valoare totală de peste 250.000 de lei.

Veți crede probabil că până acum nu exista așa ceva în Primăria Sectorului 1 și că doamna Armand a inventat apa caldă. Nicidecum.

Analizăm pe rând:

1. Semnătura electronică. Până în prezent, primăria avea contract cu STS. Costuri… zero lei. Contractul s-a reziliat fără explicații.

2. Circuitul documentelor. Până în prezent, primăria avea un contract cu o firmă specializată, în valoare de aproximativ 2.500 lei (500 de euro) pe lună. Și acest contract înțeleg că s-a reziliat fără explicații.

3. Arhiva electronică. Până acum, în diferite contracte eșuate, s-au cheltuit 200.000 lei (40.000 de euro) pentru crearea unei arhive electronice. Rezultatul? ZERO arhivă.

În loc de ceva gratuit, ieftin sau eficient, doamna Armand ne cumpără o tichie de mărgăritar scumpă, inutilă și care miroase și a beci domnesc. Analizăm.

Valoarea estimată a contractului este identică, la virgulă, cu valoarea contractată (foto 1). Cu alte cuvinte, suma la care s-a gândit primăria este identică telepatic cu suma avansată de firma minune cu sediul în piața Amzei. Coincidență? Doar pentru naivi.

Firma trimite oferta pe 6 august la ora 13:49, iar primăria este de acord cu toate aspectele propuse (tehnice, financiare, de implementare etc.) după doar patru minute! (foto 2) Credeți cumva că au fost înțeleși sau aveau întâmplător ferestrele deschise și degetul pe tasta Enter?

Oferta avansată de firmă și acceptată olimpic de rapid de primărie se situează fix sub limita legală care permite achiziție directă. Premeditare? Honni soit qui mal y pense.

Clotilde Armand își încheie mandatul așa cum l-a început, prin dispreț pentru cetățeni. Prin a crede că se situează deasupra gloatei, a legii și a intereselor celor mulți. Sub accentul “fin” și zâmbetele largi se ascunde o dorință intensă de câștig. Dar cine poate ști?! Poate va avea o toamnă interesantă...”, a transmis George Tuță într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile