Antena 3 CNN Politică George Simion a fost scos de jandarmi din Parchetul General. Anunțase că intră în greva foamei până va fi audiat

George Simion a fost scos de jandarmi din Parchetul General. Anunțase că intră în greva foamei până va fi audiat

Liderul AUR și-a chemat anterior soția și a sunat la 112 în timp ce era live pe Facebook, amenințând că intră în greva foamei

de Redacția Antena 3 CNN    |   

„Nu plec de aici”, a declarat George Simion, într-un live făcut pe pagina sa de Facebook, după ce a fost scos, vineri, de către jandarmi din sediul Parchetului General. 

Acesta refuză să plece şi spune că va rămâne în faţa instituţiei.

El venise în jurul prânzului pentru a cere să fie audit de către procurori în dosarul privind posibila falsificare a semnăturilor pentru Silvestru Şoşoacă.

După ce a fost scos de către jandarmi din instituţie, Simion a anunţat că nu va pleca şi va organiza un protest în faţa sediului PÎCCJ.

UPDATE: Procurorul Marius Iacob îl primeşte în audienţă pe George Simion.

Acesta ar fi fost desemnat de procurorul general.

De la orele prânzului, George Simion este la Parchetul General, de unde refuză să plece până când nu va fi audiat de procurori. De altfel, liderul AUR a sunat la 112 și a anunțat că intră în greva foamei.

„Vreau să împiedic momentul în care voi fi ridicat de pe stradă”, spune Simion, care a fluturat cătușe la Parchetul General. 

Vizat de dosarul semnăturilor falsificate depuse de soțul Dianei Șoșoacă pentru a candida la europarlamentare, liderul AUR a mers la Parchet pentru a face denunțuri privind presupusele semnături false strânse inclusiv de PSD, PNL, USR, dar și de propriul partid - AUR.

Doar că procurorii nu l-au primit, spre revolta liderului AUR, care a început să țipe la jandarmi.

George Simion a chemat apoi ambulanţa la Parchetul General.

A sunat la 112 în timp ce era live pe Facebook şi a transmis că intră în greva foamei.

La scurt timp după sosirea medicilor, soţia sa, Ilinca Simion, a venit la Parchetul General pentru a-i aduce apă.

Iată imaginile cu George Simion, consultat de medici în faţa Parchetului General

George Simion este anchetat în dosarul lui Silvestru Șoșoacă

Preşedintele AUR, George Simion, acuză că este o victimă politică în dosarul falsificării de semnături în favoarea lui Silvestru Şosoacă.

„Rareş Stan este procurorul. A fost mutat special pentru mine, nu mai vrea să coboare. (…) Până duminică dimineaţă stau aici. Din câte primării nu s-au copiat semnături, nebunilor? Vreţi să ne blocaţi pe noi acum, înainte de alegeri? O să fim biruitori, vă promit!" a spus încrezător George Simion. 

Liderul AUR este însoţit la protest de câteva zeci de susţinători. „Dacă vor să ne pună cătușele, să ni le pună, dar să ne dea telefoanele" a transmis politicianul.

George Simion a mai îndemnat oamenii să nu creadă sondajele de opinie care îl creditează cu aproximativ 15% din voturi. 

„Să nu-i ascultaţi, scorul este mult mai mare", a fost îndemnul său către români. 

George Simion este acuzat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ca i-a instigat pe membrii AUR, precum şi pe o serie de angajaţi ai Parlamentului, să falsifice semnături în beneficiul lui Silvestru Şoşoacă. Acesta este acum candidat independent la Parlamentul European.

Procurorii au deschis un dosar penal, în care liderul AUR este anchetat.

Parchetul General a precizat că Simion nu a fost citat în dosarul privind falsificarea unor semnături din listele de susţinători necesare pentru depunerea candidaturii, ca independent, la alegerile europarlamentare de către Silvestru Şoşoacă.

„Având în vedere afirmaţiile făcute în spaţiul public de către liderul unei formaţiuni politice referitoare la citarea acestuia, în cursul zilei de astăzi, 7 iunie 2024, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), precum şi solicitările mass-media referitoare la acest aspect, Biroul de informare şi relaţii publice este împuternicit să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:  În cauza penală care face obiectul comunicatului de presă din data de 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală nu a dispus citarea persoanei în cauză”, arată comunicatul de presă al PÎCCJ.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?