Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 George Clooney anunţă că o susţine pe Kamala Harris şi i-a mulţumit lui Joe Biden: „El salvează democraţia încă o dată”

George Clooney anunţă că o susţine pe Kamala Harris şi i-a mulţumit lui Joe Biden: „El salvează democraţia încă o dată”

de Mia Lungu    |   

Actorul american George Clooney, unul dintre primii mari susţinători ai democraţilor care i-au cerut lui Joe Biden să se retragă din cursă, a anunţat marţi că o susţine pe Kamala Harris în campania pentru alegerile prezidenţiale din SUA, salutând gestul preşedintelui.

„Preşedintele Biden a arătat ce înseamnă adevăratul leadership. El salvează democraţia încă o dată”, a declarat actorul american pentru CNN, asigurând că va face „tot ce-i stă în putinţă (lui) pentru a o susţine pe vicepreşedinta Harris” în campania sa.

Regizor şi producător, George Clooney este foarte implicat în strângerea de fonduri pentru Partidul Democrat şi în campaniile desfăşurate de candidaţii săi.

„Luna trecută, am co-organizat cea mai mare strângere de fonduri organizată vreodată pentru un candidat democrat”, a explicat el la începutul lunii iulie într-un articol publicat în New York Times.

Gala, la care au participat vedete şi donatori de la Hollywood, precum şi fostul preşedinte Barack Obama, a strâns 28 de milioane de dolari, un record pentru partid.

Kamala Harris a adunat, de asemenea, un record de 81 de milioane de dolari în donații, în primele 24 de ore de când Joe Biden s-a retras din cursă.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile