Antena 3 CNN Externe Generalul iranian Esmail Qaani, șeful forței Quds, a dispărut odată cu vărul și succesorul lui Hassan Nasrallah după un atac la Beirut

Generalul iranian Esmail Qaani, șeful forței Quds, a dispărut odată cu vărul și succesorul lui Hassan Nasrallah după un atac la Beirut

de Adrian Iclozan    |   

Esmail Qaani, comandantul Forței Quds a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) din Iran, a dispărut de mai multe zile, transmite The New York Times, citat de Jerusalem Post.

Presa de la Ierusalim scrie că e posibil ca acest general de brigadă să fi fost rănit în atacul israelian din sudul Beirutului care l-a vizat pe Hashem Safieddine, vărul și presupusul succesor al defunctului șef al grupării Hezbollah, Hassan Nasrallah.

New York Times notează că oficialii de la Teheran "încă nu au răspunsuri clare" cu privire la ce i s-ar fi putut întâmpla șefului Forțelor Quds. 

La două zile după eliminarea lui Hassan Nasrallah de către Israel, Qaani a fost văzut în birourile Hezbollah din Teheran.

Cu toate acestea, el nu a fost prezent la comemorarea de vineri a șefului Hezbollah, condusă de ayatollahul Ali Khamenei în capitala iraniană. 

Publicația americană citează trei surse iraniene potrivit cărora generalul a călătorit la Beirut pentru a se întâlni cu responsabilii Hezbollah, în contextul loviturilor israeliene asupra organizației militante. 

Un membru IRGC a comentat că tăcerea oficialilor iranieni cu privire la dispariția șefului Forței Quds răspândește panică în rândul membrilor Gardienilor Revoluției. 

Esmail Qaani i-a succedat generalului Qasem Soleimani, după ce acesta din urmă a fost eliminat de Statele Unite în 2020, într-o lovitură pe aeroportul din Bagdad.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile