În ediţia 15 "Gătit la costum", gazda emisiunii ne-a purtat pe meleaguri italieneşti. Alături de Ştefan Lungu a fost Robert Glinţă, înotătorul piteștean care a intrat în finala de 100 metri spate de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cei doi au gătit împreună un preparat savuros şi delicios, paste carbonara.
Ştefan a folosit, ca de fiecare dată, produsele de la Sano. Gazda emisiunii a folosit buretele magic pentru suprafeţe multiple pentru a lustrui blatul de bucătărie, înainte ca Robert să păşească în platou.
Robert Glinţă s-a arătat un mare iubitor de paste, aşa că preparatul copilăriei nu putea fi altul. Totodată, sportivul a recunoscut că ar mânca paste dimineaţa, la prânz şi seara.
Tânărul sportiv a mai povestit despre perioada adolescenţei, atunci când a ales să plece la Baia Mare, la doar 16 ani. În pofida vârstei sale fragede, Robert s-a gospodărit aşa cum a ştiut mai bine. Şi în prezent, Robert îşi găteşte singur.
Reţetă paste carbonara pas cu pas
Ingrediente
- Paste de casă sau spaghete
- Bacon
- Smântână lichidă
- Brânzeturi diferite
- 25 ml vin alb
- sare şi piper
Mod de preparare
Se fierb pastele. Separat se căleşte baconul. Se face un sos alb din smântână lichidă încălzită în care topim mai multe tipuri de brânzeturi. Într-o tigaie wok, mixam pastele fierte, cu sosul alb şi baconul. Se servesc calde cu brânză tare rasă deasupra.
[GAL layout="4"]"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 13:30, la Antena 3
În fiecare sâmbătă și duminică, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale. Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoana care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.