Antena 3 CNN Emisiuni România Inteligentă Drone cu termoviziune pentru inspectorii Gărzii de Mediu. Echipamentele vor ajuta la descoperirea poluatorilor în timp util

Drone cu termoviziune pentru inspectorii Gărzii de Mediu. Echipamentele vor ajuta la descoperirea poluatorilor în timp util

Garda de Mediu are acum în dotare drone cu termoviziune pentru a-i depista pe cei care poluează, fie că vorbim despre gropi de gunoi sau cei care ard deșeuri.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

16 aparate de zbor controlate remote dotate cu senzori și echipamente optice au ajuns deja la inspectori. Echipamentele de ultimă generaţie sunt achiziţionate în cadrul unui proiect PNRR.

14 comisariate județene au primit noile dispozitive.

Angajații sunt instruiți pentru a învăța cum să le folosească

Zilele acestea, la Braşov, se desfăşoară a doua rundă a instructajului de care beneficiază comisarii celor 14 comisariate judeţene ale Gărzii Naţionale de Mediu care vor fi dotate, cu aceste echipamente. Este vorba despre Alba, Bacău, Bihor, Braşov, Brăila, Constanţa, Giurgiu, Iaşi, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiş şi Comisariatul General, care deserveşte şi zona Bucureşti-Ilfov. 

Conform programului, aceste echipamente vor fi utilizate în acţiunile GNM, conform calendarului de implementare, după încheierea cursurilor de instruire şi înmatriculare a dronelor.

Andrei Corlan, comisar general la Garda Naţională de Mediu, a declarat la Antena 3 CNN că aceste echipamente de ultimă generaţie sunt achiziţionate în cadrul unui proiect PNRR.

Dronele pentru monitorizare şi control vor ajuta la depistarea poluatorilor în timp util, astfel încât acţiunile Gărzii de Mediu să fie prompte, asigurând totodată şi un grad ridicat de prevenţie.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion