Antena 3 CNN International News Ganna Maliar, ministru adjunct al Apărării din Ucraina, a fost dată afară din guvern

Ganna Maliar, ministru adjunct al Apărării din Ucraina, a fost dată afară din guvern

Guvernul ucrainean a anunțat, luni, demiterea a șase miniștri adjuncți ai Apărării, după ce un nou ministru a preluat portofoliul, la începutul lunii curente.

de Adrian Iclozan    |   

Oficialii de la Kiev nu a oferit, momentan, niciun motiv pentru aceste demiteri.

Printre cei înlăturați din funcție se numără Ganna Maliar (foto), care a făcut frecvent comunicări publice cu privire la mersul contraofensivei pe fronturile din sudul și estul țării.

Reuters relatează că Maliar, un avocat specializat în crime de război, a ocupat funcția de ministru adjunct al Apărării din 2021, iar ultima sa actualizare privind situația luptelor din Ucraina a apărut luni dimineață.

Citește și: Drona cu explozibil căzută în Bulgaria, la mică distanță de Vama Veche, a fost aruncată în aer

Ea s-a confruntat cu critici săptămâna trecută, după ce a raportat că forțele ucrainene au recucerit Andriivka, un sat din estul țării, dar a revenit ulterior spunând că informațiile inițiale au fost inexacte și că luptele continuă în jurul localității.

Noul ministru ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, a fost numit în funcție în urmă cu mai puțin de două săptămâni, înlocuindu-l pe Oleksii Reznikov.

În mandatul acestuia din urmă, Ministerul ucrainean al Apărării a fost în centrul unor acuzații de corupție, deși Reznikov, personal, nu a fost nominalizat în aceste scandaluri.
 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet