Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Cum ne disciplinăm mintea şi cum ne controlăm gândurile

Cum ne disciplinăm mintea şi cum ne controlăm gândurile

Vă dau un exemplu concret. Probabil că vi s-a întâmplat sigur să fiți cu cineva și să vă spuneți în gând - "Nu pot să mă imaginez cu el sau ea în viitor."  Din cauza acestui blocaj mental – de a nu vă putea imagina pe dumneavoastră într-o anumită situație – e cel mai probabil ca, în momentul în care vă veți afla în situația respectivă, să nu faceți față. De aceea, este esențial să vă disciplinați mintea.

de Georgiana Adam    |   

O avem alături de noi pe Cerasela Rogen, coach transformațional, pregătită să ne dezvăluie cele mai importante secrete pentru a reuși.

Cerasela Rogen: ''Cel mai profund proces este să ne disciplinăm mintea''

''Noi încercăm să disciplinăm sau încercăm să schimbăm orice este în afara noastră – să schimbăm persoana care e lângă noi, să schimbăm pe mama cum gândește, să schimbăm Guvernul, să schimbăm vremea, dacă se poate.

Deci noi încercăm să avem control la orice e în afara noastră la care nu avem niciun control. La nimic în afara noastră nu există control, dar nu controlăm singurul loc unde avem control și anume mintea noastră. Și o lăsăm să bată câmpii, efectiv, și să ne spună idei care ne fac să ne ofilim. Pentru că mintea este un simplu registrator, care înregistra de când erai mic – mic, de când stăteai în pătuț și auzeai o grămadă de expresii despre viață, despre oameni, despre lume și le codificai, neștiind ce înseamnă. Și apoi, pe la 10 – 11 ani, decodifici toate acele informații și devine mintea ta, crezând că alea sunt ideile tale. Și clar că ele contravin firii tale sau la cine ești tu sau la ce ai vrea să gândești și intri cumva într-un conflict.

De cele mai multe ori, mintea te minte

Mintea îți spune întotdeauna nu ești destul de bun, cel mai des, alții sunt mai buni, nu ești unde trebuie, nu faci ce trebuie, nu faci destul, nu faci perfect. Noi suntem doar să progresăm față de noi, adică să fim varianta mai bună astăzi față de varianta noastră de ieri.  Dar nici măcar nu știm că putem avea control asupra minții. Cineva a spus că atunci când ai control asupra minții ai control asupra lumii, iar Wrren Buffett spunea "cum ai vrea să ai control la bani, dacă nu ai control asupra minții tale?" În momentul în care ai control asupra minții tale ai control și la prosperitate și la abundență.

Ce înseamnă acest control al minții?

Înseamnă că atunci când tu observi sau devii conștient de un gând pe care îl ai, noi avem cam 64 de mii de gânduri pe zi dintre care doar câteva le conștientizăm. Dar atunci când conștientizezi ce gând ai întrebarea ar fi "vreau să experimentez acest gând?" pentru că gândul se materializează, e o energie, ca o entitate care se duce în univers, se întoarce înapoi și se materializează.

Toate lucrurile din jurul nostru au fost o simplă idee, care ideea înseamnă un gând. Nu au existat înainte, ci pur și simplu o gândire umană a scos o idee și a materializat de la rachetă, la pantalon, la pantofi și stradă, casă și așa mai departe au fost doar un gând.  Iar noi nu realizăm că disciplinarea minții înseamnă să putem avea gânduri despre ce ne dorim în viitor, despre cum am vrea să arate viața noastră. Noi pierdem această minunăție punând ca și semințe, că eu gândul îl numesc sămânță, și în loc să punem semințe la ce vrem să trăim, punem semințe la ce ne deranjează, la sărăcie, la singurătate, la frici, la boli, la obsesii și atunci deși gândim cinci minute pe zi ce ne dorim, restul de 23 de ore virgulă cât or fi minus somnul, gândim doar la ce ne deranjează, deci nu avem disciplina gândului. 

Ca să ne disciplinăm, în secunda în care devenim conștienți de un gând ne punem întrebarea "vreau să manifest acest gând, vreau să îl materializez, vreau să îl experimentez?". "Îmi este cald" – nu vreau să îmi experimentez îmi este cald și îmi este din ce în ce mai bine.  Adică să înlocuim gândul, să spunem anulez, șterg acel gând, să nu mai apuce să se ducă nicăieri în univers să îl manifestăm și să îl înlocuim cu gânduri pe care vrem să le materializăm. Deci este foarte important să fii conștient de ce gânduri ai și să le înlocuiești'', a explicat Cerasela Rogen, coach transformațional.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile