Antena 3 CNN Sport JO 2024 Gafă majoră la JO 2024: Coreea de Sud a fost confundată cu Coreea de Nord. Cum a reacționat Seulul

Gafă majoră la JO 2024: Coreea de Sud a fost confundată cu Coreea de Nord. Cum a reacționat Seulul

Gafă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Sportivii din Coreea de Sud au fost prezentanți din greșeală ca fiind din Coreea de Nord. Organizatorii Olimpiadei au cerut „scuze profunde”, potrivit BBC.

În timp ce sportivii sud-coreeni se aflau în ambarcațiunea care putea pe râul Sena, atât cranicii francezi, cât și cei englezi i-au prezentat drept „Republica Populară Democratică Coreea” – numele oficial al Coreei de Nord, ţara cu care Seulul este încă în război.

Același nume a fost folosit - corect - când a fost rândul delegației din Coreea de Nord.

Ministerul sportului din Coreea de Sud a declarat că intenționează să depună „o plângere puternică la nivel guvernamental Franței” din cauza gafei jenante.

Într-o declarație, ministerul și-a exprimat „regretul pentru anunțul în care delegația sud-coreeană a fost prezentată ca echipa nord-coreeană”.

Jang Mi-ran, ministru adjunct al sportului şi campioană olimpică la haltere în 2008, a solicitat o întâlnire cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, pentru a discuta această chestiune.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a emis scuze pe contul său oficial X în limba coreeană , spunând: „Am dori să ne scuzăm profund pentru greșeala care a avut loc la prezentarea delegației sud-coreene în timpul ceremoniei de deschidere”.

Coreea de Sud, cunoscută oficial drept Republica Coreea, are 143 de sportivi în echipa sa olimpică anul acesta, concurând în 21 de sporturi.

Coreea de Nord a trimis 16 sportivi. Este prima dată când concurează în aceste jocuri de la Rio 2016.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile