Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: ''Guvernul Orban a omis o categorie importantă de alegători: sutele de mii de români aflaţi în carantină sau în izolare''

Gabriela Firea: ''Guvernul Orban a omis o categorie importantă de alegători: sutele de mii de români aflaţi în carantină sau în izolare''

Gabriela Firea solicită dreptul la vot al persoanelor aflate în izolare din cauza pandemiei. Parlamentarii social-democrati au depus luni seara în Parlament un amendament la Legea electorală care include și o procedură specifică pentru persoanele care nu se vor putea deplasa la secția de votare din cauza restricțiilor impuse de Guvern din cauza izolării la domiciliu.

de Iulia Gorgorin    |   

Gabriela Firea solicită ca românii aflaţi în carantină sau în izolare să poată vota la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

''Noi am solicitat în mai multe rânduri să se amâne atât alegerile locale şi nu s-a acceptat, cât şi alegerile parlamentare pentru anul viitor. Din păcate, puterea actuală nu a dorit să amâne aceste alegeri. Motivul este lesne de înţeles. Guvernează şi conduc ţara doar cu ochii la sodaje, şi acolo observă faptul că PNL scade pe zi ce trece în sondaje din cauza guvernării execrabile şi din cauza faptului că îi pun în pericol pe români, de aceea ţin morţiş să se organizeze alegeri. Ceea am observat de asemenea, faptul că a fost omisă o categorie importantă de români din legea electorală, oameni care nu vor putea vota, cei care se vor afla în carantină sau în izolare.

Gabriela susţine că Guvernul Orban a omis intenţonat această categorie importantă de alegători

Constatăm de fapt, în acest moment la o amănunţită analiză, că Guvernul Orban şi puterea actuală, intenţionat au omis această categorie importantă de alegători. Practic, le anulează dreptul constituţional de a vota şi am venit cu o propunere concretă pentru a repara această eroare nu întâmplătoare. Colegii mei parlametnari, au depus, ieri, în Senat, un amendament la legea electorală care să creeze cadru legal, astfel încât, românii, probabil foarte mulţi, din cauza deciziilor dure şi incorecte ale Guvernului, se vor afla pe 6 decembrie în carantină sau în izolare.

''Este evident că vor fi sute de mii de români aflaţi în carantină sau în izolare care nu vor putea vota''

Nu este vorba despre puţine persoane, ci este evident încă de pe acum, că vor fi sute de mii de români aflaţi în carantină sau în izolare, care potrivit actualei legi, nu ar fi putut vota, nu ar fi avut cadru legal prin care să solicite urna mobilă, şi atunci este clar, că dreptul lor constituţional de a vota ar fi fost încălcat, a declarat Gabriela Firea, candidat PSD la Senat în Bucureşti'', a spus Gabriela Firea, candidat PSD la Senat în Bucureşti.

Subiecte în articol: Gabriela Firea Guvernul Orban
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile