Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: Trebuie să rezolvăm urgent problema RADET

Gabriela Firea: Trebuie să rezolvăm urgent problema RADET

1 minut de citit Publicat la 11:31 26 Feb 2019 Modificat la 11:31 26 Feb 2019

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut o serie de declarații, în cadrul ședinței de la Primăria Capitalei, despre problema RADET. 

„E o problemă pe care am preluat-o de la vechile administrații și la care avem datoria să găsim o rezolvare legală și imediată. Mă refer la situația RADET. Așa cum am informat în toate întâlnirile pe care le-am avut cu dumneavoastră, în ședința anterioară de instanță, judecătorul a spus foarte clar că dacă la următorul termen, care are loc mâine, ANAF, care e principalul creditor, nu vine cu o poziție fermă privind planul de reorganizare, RADET va intra în faliment. ANAF are mandat ca mâine să solicite o nouă prorogare, dar mergând pe coerența și pe logica ședințelor de instanță anterioare, e foarte posibil ca judecătorul să facă deja ce a afirmat la ședință, și anume să declare falimentul”. 

„Problema se pune în felul următor. Nici dumneavoastră și nici eu nu suntem vinovați pentru starea în care se află RADET-ul. Noi nu am condus această instituție aproape 30 de ani după Revoluție, dar acum avem o răspundere să rezolvăm problema și să facem față situației. E vorba de un milion 800 de mii de bucureșteni care sunt racordați la RADET. De asemenea, toate școlile, toate spitalele, creșele și instituțiile publice”, a mai spus Firea. 

„Nu există posibilitatea înlocuirii acestui sistem centralizat de termoficare decât într-o perioadă foarte îndelungată de timp, câțiva ani și cu costuri foarte mari, atât din partea Administrației, cât și din partea Primăriei. Datoria noastră e să salvăm ceea ce am moștenit, să reparăm toate conductele, să le reabilităm, să le modernizăm. Deși RADET  e în insolvență, s-au făcut mult mai multe reparații decânt în anii precedenți. Pentru a continua tot acest proces de mondernizare, trebuie să există o entitate care să preia atât angajații (peste 3.000 de oameni), dar cel mai important este să asigurăm continuitatea alimentării cu apă caldă și călădură a cetățenilor. E un lucru vital”. 

 


 

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole