Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "Pensiile, salariile şi alocaţiile de stat pentru copii vor fi plătite integral şi la timp"

Gabriela Firea: "Pensiile, salariile şi alocaţiile de stat pentru copii vor fi plătite integral şi la timp"

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Şanse, a anunţat că pensiile, salariile şi alocațiile de stat pentru copii vor fi plătite integral şi la timp.

de Claudia Popovici    |   

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Şanse, a precizat că Guvernul a alocat fonturile necesare pentru a face plata pensiilor, salariilor şi alocațiilor la timp şi integral. Soluţii, spune ministrul, s-au găsit şi pentru compensarea facturilor la energie şi gaze pentru ca românii să se poată pregăti pentru sărbătorile de iarnă.

"Ne indeplinim promisiunile facute! Pensiile, salariile si alocatiile de stat pentru copii vor fi platite integral si la timp. Se apropie Sarbatorile de iarna si orice familie are nevoie de bani pentru pregatiri.

Au fost alocate fonduri de peste 2,7 miliarde lei pentru Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru asigurarea acestor plati, prin rectificarea bugetara aprobata azi de guvern.

De asemenea, au fost asigurate peste 269 milioane lei pentru compensarea facturilor de energie și gaze naturale, respectiv peste 251,6 milioane lei pentru plățile pentru consumatorii vulnerabili.

Guvernul a aprobat si majorarea cu peste 1,5 miliarde lei a bugetului asigurarilor sociale de stat pentru capitolul asistenta sociala.

Sunt asigurate astfel sumele necesare pentru plata alocatiilor de stat - peste 572 milioane lei, a indemnizatiilor pentru cresterea copilului - peste 86 milioane lei, a sumelor pentru persoanele cu dizabilitati - peste 314 milioane lei", spune Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Şanse pe pagina sa de socializare.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile