Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Păun, fostul consilier onorific al lui Nicolae Ciucă, reclamă România la CEDO, la opt ani de la incidentul din Munții Retezat

Gabriel Păun, fostul consilier onorific al lui Nicolae Ciucă, reclamă România la CEDO, la opt ani de la incidentul din Munții Retezat

Ioana Mircea
1 minut de citit Publicat la 22:14 20 Dec 2023 Modificat la 22:14 20 Dec 2023

La opt ani distanță după ce Mihai Bocea a fost călcat cu maşina în timpul unui scandal izbucnit la poalele Munţilor Retezat, Gabriel Păun, președintele Agent Green și totodată fostul consilier onorific al lui Nicolae Ciucă, vrea să denunțe statul român la CEDO, pentru că instanța nu ar fi făcut dreptate în acest caz.

"La capătul a 8 ani şi 7 luni de anchete şi judecată de la bătaia îndurată de Gabriel Păun în munţii Retezat, Curtea de Apel Alba Iulia a decis astăzi să îi ierte pe atacatori. Mai mult, instanţa îl obligă pe Gabriel Păun la plata a 2.500 de lei atacatorului Lascu Cornel, drept cheltuieli de judecată.

Citește și: Cristian Diaconescu: "Acțiunea consilierului onorific al premierului Ciucă poate fi încadrată la tentativă de omor"

La rândul său, Lascu Cornel trebuie să îi plătească lui Păun 7.000 lei daune morale”, a anunțat astăzi Agent Green într-un comunicat de presă.

Gabriel Păun se declară trădat de justiţia din România: "Justiţia m-a trădat oricum pentru că a vegetat atât de mulţi ani. Este un caz rar în care agresiunea a fost filmată şi autorii identificaţi. Din şase indivizi care m-au bătut, doar unul a ajuns să fie judecat şi acela în cele din urmă iertat. Condamnarea lor trebuia să fie rapidă şi severă.

Dar această eroare crasă a justiţiei este un semnal pentru răufăcători că pot fi violenţi şi să scape nepedepsiţi”.

Conform organizaţiei, atacatorii au fost reprezentanţi ai autorităţilor locale şi a firmei S.C. ABI AUTOMOTION S.R.L care a început lucrări ilegale pe Valea Râul Alb din munţii Retezat. Acest lucru ar fi presupus defrişarea unor suprafeţe de păduri de pe versanţi şi betonarea albiei pentru a realiza microhidrocentrale. Lucrările au fost oprite definitiv în instanţă de Coaliţia de ONG-uri Natura 2000 în anul 2016. 

Etichete: CEDO
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole