Dintre cei 165 de senatori prezenți în sală, 133 și-au exprimat opțiunea prin vot în acest caz.
Votul a fost secret, cu bile.
PNL şi PSD anunţaseră că votează pentru cererea procurorilor, iar Oprea le-a cerut sentorilor să aprobe ridicarea imunităţii sale parlamentare.
Gabriel Oprea a reiterat, în discursul său din Senat, că nu a cerut niciodată nimic în plus față de alți miniștri de Interne. El a arătat că nu a abuzat de funcția ce i-a fost încredințată și că nu a beneficiat de drepturi și privilegii în afara legii.
”Cer sa votati pozitiv cererea de urmarire penala. Este obligatia institutiilor sa faca lumina acolo unde exista semne de intrebare. Este in interesul meu ca adevarul sa iasa la lumina in cel mai scurt timp", a mai spus Oprea.
Comisia Juridică a dat deja aviz pozitiv de urmărire penală cu majoritate de voturi. În schimb, Gabriel Oprea a contestat începerea urmăririi penale invocând vicii de procedură.
Senatorul Gabriel Oprea le-a cerut colegilor să-i ridice imunitatea şi să voteze cât mai repede cererea de urmărire penală.
Fostul ministru este acuzat de abuz în serviciu pentru că a folosit nejustificat coloana oficială de peste 1.600 de ori în primele 10 luni din 2015.