Antena 3 CNN International News Cazul Gabby Petito. Au fost găsite rămășițe umane și lucruri ale logodnicului dispărut. Părinții lui Brian Laundrie le-au indicat agenților unde să caute

Cazul Gabby Petito. Au fost găsite rămășițe umane și lucruri ale logodnicului dispărut. Părinții lui Brian Laundrie le-au indicat agenților unde să caute

Autoritățile americane au găsit miercuri rămășițe umane și lucruri aparținând lui Brian Laundrie, bărbatul căutat de FBI după uciderea logodnicei sale, Gabby Petito, anunță CNN.

de Adrian Iclozan    |   

Descoperirea a avut loc în apropierea unui traseu frecventat de Laundrie (foto) într-un parc natural din North Port, statul Florida.

"Anchetatorii au găsit ceea ce par să fie rămășițe umane și lucruri personale, precum un rucsac și un carnet, aparținând lui Brian Laundrie. Aceste lucruri au fost găsite într-o zonă care a fost acoperită de ape până recent", a declarat agentul FBI însărcinat cu ancheta, Michael McPherson.

Anterior în cursul căutării lui Brian Laundrie, autoritățile au apelat la serviciul de recuperare subacvatică din cadrul Biroului Șerifului din districtul Sarasota.

Înainte ca FBI să anunțe găsirea "rămășițelor aparent umane", la fața locului a fost chemat medicul legistul din district, precizează CNN.

Cazul Gabby Petito. Părinții lui Laundrie au anunțat poliția că vin să participe la căutări

Sursa citată menționează că părinții lui Brian, Chris și Roberta Laundrie, i-au anunțat marți noaptea pe agenții FBI și pe polițiștii din North Port că intenționează să se alăture, miercuri, căutărilor întreprinse de autorități în parcul Myakkahatchee Creek.

Precizarea a fost făcută de Steve Bertolino, avocatul familiei Laundrie. Potrivit acestuia, autoritățile s-au întâlnit la fața locului cu cei doi părinți.

După o "scurtă căutare" în apropierea unui traseu frecventat de Brian Laundrie, familia și autoritățile au găsit obiecte aparținând celui căutat, a adăugat avocatul, care nu a precizat, pentru moment, ce obiecte au fost găsite.

Ulterior, autoritățile au preluat cercetarea și au chemat medicul legist și câinii antrenați pentru căutarea cadavrelor.

Descoperirile de miercuri vin la exact o săptămână după ce oficialitățile din districtul Teton, statul Wyoming, au dezvăluit că Gabby Petito, logodnica lui Laundrie, a fost ucisă prin strangulare.

Deși poliția a identificat mai mulți martori care au susținut că relația între cei doi devenise una tensionată și violentă, autoritățile nu l-au acuzat pe Laundrie de crimă.

Cazul Gabby Petito. Tânăra de 22 de ani a murit strangulată într-un aparent caz de "violență domestică"

În schimb, pe numele său a fost emis un mandat de arestare pentru că a folosit cardul logodnicei sale la finele lunii august, cel mai probabil după moartea acesteia.

În data de 13 octombrie, autoritățile americane au oferit noi amănunte în cazul Gabby Petito, tânăra de 22 de ani al cărei cadavru a fost găsit luna trecută într-o rezervație din statul Wyoming, relatează CNN.

Dr. Brent Blue, autoritatea medico-legală din districtul Teton, a precizat că Petito a murit strangulată.

"Credem că a fost strangulată de un om", a spus dr. Blue.

El a estimat că moartea tinerei a survenit la trei - patru săptămâni de la momentul în care a fost găsit corpul neînsuflețit, în data de 19 septembrie.

Dr. Blue a spus că moartea lui Petito a fost "unul din numeroasele decese din țară în care a fost implicată violența domestică" dar a revenit ulterior și a precizat că "violența domestică" este doar o presupunere în acest caz.

Cazul Gabby Petito. Momentul estimat al morții coincide cu încetarea contactelor între Petito și familia sa

Momentul estimat al decesului corespunde cu informațiile referitoare la ultimele conversații pe care Petito le-a avut cu membrii familiei sale. 

Tânăra a vorbit cu mama sa prin aplicația FaceTime în data de 24 august și a trimis sms-uri în următoarele trei zile.

Un ultim mesaj din partea sa a fost primit de familie în data de 30 august, însă rudele tinerei se îndoiesc că acest text a fost scris chiar de Petito. Mesajul afirma că "nu este semnal în Yosemite".

Examinarea medico-legală a rămășițelor lui Petito a inclus o scanare integrală cu computerul tomograf, examinări realizate de un patolog și un antropolog, precum și o analiză toxicologică.

Cazul Gabby Petito. Logodnicul tinerei a dispărut de mai bine de o lună

Dr. Blue a refuzat să dea alte informații, după cum a refuzat să se pronunțe în legătură cu suspectul în acest caz de crimă, afirmând că este restricționat în ceea ce privește detaliile pe care le poate prezenta în mod legal. 

La rândul lor, membrii familiei lui Petito nu au făcut declarații. Avocatul familiei, Richard Stafford, a precizat că aceștia nu vor face alte comentarii până ce corpul tinerei va ajunge acasă, în New York.

Gabby Petito, 22 de ani, și logodnicul său, Brian Laundrie, 23 de ani, au plecat în iunie într-o călătorie prin mai multe state americane, într-o tentativă de a explora viața în doi la bordul unei camionete Ford, în zone sălbatice.

Petito a postat mai multe clipuri și imagini din prima parte a călătoriei, în care este expusă o parte aparent idilică a relației celor doi.

Cazul Gabby Petito. O relație aparent idilică dar care s-a sfârșit tragic

Totuși, pe parcurs au apărut indicii solide că lucrurile nu mergeau bine între Laundrie și Petito (foto interior). Poliția a intervenit în data de 12 august, în urma unui apel, pentru a investiga un aparent caz de violență domestică între tânără și logodnicul său.

Polițiștii din patrulă au discutat cu cei doi timp de peste o oră și au decis să nu-i amendeze sau să-i pună sub acuzare, dar le-au recomandat să petreacă noaptea separat.

Investigații jurnalistice bazate pe relatări ale martorilor date în fața autorităților au relevat și alte incidente.

Cazul Gabby Petito. Logodnicul a refuzat să discute cu poliția înainte de a dispărea

În data de 1 septembrie, Brian Laundrie a revenit la domiciliului său din statul Florida, fără Petito. Familia acesteia a dat-o dispărută în data de 11 septembrie, după mai multe tentative nereușite de a lua legătura cu ea.

După anunțarea oficială a dispariției, Brian Laundrie și familia sa au refuzat să coopereze cu autoritățile în ceea ce părea, la momentul respectiv, un caz de dispariție. 

Brian Laundrie a dispărut, la rândul său, cu câteva zile înainte de a fi găsit cadavrul lui Pepito.

Părinții acestuia au susținut atunci că tânărul a plecat într-o rezervație din apropierea orașului său, North Port, din Florida, și nu s-a mai întors.

Subiecte în articol: Brian Laundrie Gabby Petito
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă