Antena 3 CNN Economic Companii Fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica, aprobată de Guvern. Sebastian Burduja: "Trebuie să lucreze împreună când vorbim de investiții"

Fuziunea dintre Elcen și Termoenergetica, aprobată de Guvern. Sebastian Burduja: "Trebuie să lucreze împreună când vorbim de investiții"

Guvernul a adoptat un memorandum menit să realizeze serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, pentru municipiul București, care prevede fuziunea companiilor Elcen și Termoenergetica.

de Georgiana Adam    |   

"Este o problemă care trenează și, de cel puțin 10-15 ani, s-a vorbit despre necesitatea integrării serviciului de producție, transport, distribuție, furnizare a agentului termic pentru bucureșteni. 

Concret, asta înseamnă o fuziune între Elcen, companie a Ministerului Energiei, și Termoenergetica, o companie a Primăriei generale", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

El a spus că decizia a fost luată în urma numeroaselor probleme de fiecare zi ale zecilor de mii de bucureșteni, care n-au căldură și apă caldă.

"Ambele companii trebuie să lucreze împreună când vorbim de investiții. 

Degeaba, de exemplu, noi acum ne pregătim, în prima jumătate a acestui an, să lansăm apelul pentru modernizarea CET-urilor, celor patru CET-uri, de fapt trei necesită modernizare, dar degeaba modernizăm CET-urile dacă nu se modernizează și rețeaua de termoficare. 

Nu mai vorbesc de toate economiile de cost care rezultă dintr-o fuziune și bineînțeles că odată cu adoptarea acestui memorandum avem o foaie de parcurs, care înseamnă o analiză a legislației care trebuie modificată, înseamnă solicitarea punctului de vedere al Municipiului București, al primăriei generale, cu privire la această fuziune și înseamnă declanșarea fuziunii în sine prin adunarea generală a acționarilor din cele două companii", a adăugat ministrul Burduja, potrivit Mediafax.
 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion