Făinarea si putregaiul negru sunt două dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă cultivatorii viţei de vie pentru că o dată intrate în plantaţie produc pagube foarte mari.
Alegerea unor soiuri rezistente la aceste boli alături de tratamentele cu fungicide sunt vitale pentru a evita problemele.
"Fungicid de noua generaţie pe bază de triavol şi care conţine substanţa activă Revysol. Este un produs care combate făinarea şi putregaiul negru. Are o doză de aplicare de maxim 1,3 litri pe hectar. Poate fi aplicat de maxim două ori într-un sezon. Este un produs uşor de utilizat. Este independent faţă de condiţiile de mediu şi are un profil extrem de prietenos cu cei care aplică acest produs şi cu mediul înconjurător", a declarat Robert Băicoianu, director de vânzări Culturi Horticole.
România deține peste 800.000 de podgorii. Cu toate acestea, doar circa 20% din suprafață este exploatată la standarde europene. În privinţa producţiei de vin, ultimele date indică peste 4,6 milioane de hectolitri. Iar peste 60% din această cantitate este produsă de viticultorii mari.
Însă, cramele mici şi mijlocii câştigă tot mai mult teren. Concursul Poveşti cu Vinuri Româneşti a premiat cele mai bune vinuri din Muntenia, Oltenia și Dobrogea.
Un român bea anual aproape 25 de litri de vin, ceea ce ne plasează pe locul 14 în lume la consum.