Antena 3 CNN Externe Fum şi cenuşă în centrul istoric din Roma, după un incendiu de vegetaţie. O pistă din aeroportul Fiumicino a fost închisă

Fum şi cenuşă în centrul istoric din Roma, după un incendiu de vegetaţie. O pistă din aeroportul Fiumicino a fost închisă

de Claudia Popovici    |   

Un incendiu de vegetație a izbucnit, în această după amiază, pe strada Monte Carnevale, la sud-vest de Roma. Fumul și cenușa, transportate de vânt, au ajuns până în zonele centrale ale orașului, de la Testaccio până la piața Republicii. Poliţia civilă din Roma a cerut localnicilor să evite deplasările în zona afectată de incendiu şi să închidă ferestrele. De asemenea, din cauza condiţiilor de vizibilitate redusă, o pistă de pe aeroportul Fiumicino a fost închisă, iar zborurile de plecare sunt întârziate, scrie Il Mesagero şi Il Riformista. 

Mai multe cartiere din zona de vest a orașului au fost din nou afectate de un incendiu care a cuprins în principal vegetația uscată dintr-un câmp agricol. Cele mai intense focare s-au produs între Malagrotta, Massimina și Piana del Sole, cel mai extins fiind la Monte Carnevale, la numărul 262, unde incendiul a izbucnit în jurul orei 14:00, ora locală. 

[GAL layout="3"]

La fața locului intervin echipele de pompieri din Roma, avioanele din cadrul Centrului Operațional Aerian Unificat (Departamentul pentru Situații de Urgență), patrulele Poliției Locale, echipele de voluntari ai Protecției Civile și Serviciul Spații Verzi din Roma Capitale pentru a sprijini stingerea incendiului. Din cauza vântului, fumul este vizibil din mare parte a orașului. Intervenţia este în dinamică şi la această oră, scrie presa locală. 

Fumul şi cenuşa au ajuns până în centrul istoric al Romei

Flăcările au amenințat structuri din apropiere și câteva locuințe. Directorul operațiunilor pompierilor, începând cu ora 14:30, a coordonat o serie acţiuni cu apă pentru a stinge incendiul extins.

La fața locului au intervenit și patrulele grupului XII al poliției locale din Monteverde. Din cauza vântului, cenușa s-a răspândit până în centrul istoric al Romei. Dar periferia este cea mai afectată.

„Roma Centocelle, aerul este irespirabil, cerul negru și plin de fum”, spun locuitorii pe reţelele sociale. 

Pompierii au confirmat situația într-un comunicat:

„Am primit semnalări legate de disconfortul cauzat de fum și cenușă, care, din cauza vântului, au ajuns în centrul orașului”, au transmis pompierii. 

Localnicii au fost rugaţi să evite zonele afectate şi să închidă ferestrele

„Nu stați în apropierea zonei afectate de incendiu, mențineți ferestrele închise în cazul în care fumul persistă și este urât mirositor. Nu folosiți deocamdată aparatele de aer condiționat cu admisie de aer extern, limitați activitățile în aer liber, în special cele recreative, având în vedere și valul de căldură de nivel roșu", sunt doar câteva din recomandările Protecției Civile din Roma adresate populației pe o raza de 3 kilometri de zona incendiului (Municipiile XI și XII) izbucnit în zona străzii Monte Carnevale, în zona Pantano di Grano.

O pistă din aeroportul Fiumicino a fost închisă

De asemenea, din cauza condiţiilor de vizibilitate redusă, o pistă de pe aeroportul Fiumicino a fost închisă, iar zborurile de plecare sunt întârziate. Anunțul a fost făcut pe reţelele sociale de Aeroporti di Roma.  

În aceeași zonă, ieri a avut loc un alt incendiu vast, însă  pompierii au anunţat că a fost ţinut sub control la Muratella. Până în prezent, nu s-au raportat victime.

Incendii în alte zone ale Romei s-au înregistrat și în zonele Bravetta, pe strada Forte Bravetta, și la Ostia Antica. În plus, un nou front de foc a apărut în zona dintre strada Fotografia și strada Tor Carbone, afectând mai multe livezi de măslini.

Subiecte în articol: incendiu incendiu de vegetatie roma
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile