Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Fructul care are mai multă vitamina C ca portocala. Consumat în exces duce la pietre la rinichi

Fructul care are mai multă vitamina C ca portocala. Consumat în exces duce la pietre la rinichi

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 09:23 20 Ian 2022 Modificat la 16:04 20 Ian 2022

Kiwi conţine fibre şi antioxidanţi cu rol în prevenirea bolilor cardiovasculare şi în promovarea sănătăţii ochilor.

Beneficiile fructului de kiwi sunt multiple şi importante. Chiar și coaja fructului are proprietăţi terapeutice excepţionale şi chiar poate fi consumată, dacă o spălăm foarte bine.

Totodată fructele sunt şi o sursă de carbohidraţi, potasiu şi fibre. Seminţele sunt bogate în acizi graşi omega 3.

Cu toate acestea, există şi riscuri legate de consumul lipsit de prudenţă. Astfel, din pricina cantităţii mare de oxalaţi din kiwi, consumul exagerat favorizează apariţia litiazei renale.

Totodată, sunt fructe cu potenţial alergen crescut.

Taie pofta de dulce şi te ajută să ţii glicemia sub control

Fructul ajută digestia, combate constipaţia, taie pofta de dulce și ține glicemia sub control.

”Trebuie precizat că fructul de kiwi conţine de 17 ori multă vitamina C, de 6 ori mai mult magneziu, de 2 ori mai mult fier decât mărul şi, de asemenea, conţine la 100 g de pulpă -  3,4 g fibre, mai mult decât merele şi prunele.

Pe acest considerent, fructul de kiwi se recomandă în orice dietă şi mai ales ajută la prevenţia constipaţiei. La o persoană sănătoasă, care nu suferă de constipaţie cronică, fructul de kiwi poate duce chiar la diaree, ca efect al cantităţii crescute de fibre pe care le conţine” explică  Dr. Oana Pop, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice, conform Adevărul.

Etichete: kiwi fruct
Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole