Antena 3 CNN Economic Fructul românesc care umple tarabele din piețe și în noiembrie. "Ne apropiem de mijlocul lunii şi încă recoltăm. Sunt pe câmp, nestropite"

Fructul românesc care umple tarabele din piețe și în noiembrie. "Ne apropiem de mijlocul lunii şi încă recoltăm. Sunt pe câmp, nestropite"

Georgiana Adam
<1 minut de citit Publicat la 19:02 10 Noi 2023 Modificat la 19:02 10 Noi 2023

Deşi e noiembrie, temperaturile de peste 20 de grade i-au ajutat pe producători să prelungească sezonul gustului românesc, astfel că acum găsim la piaţă căpşune românești. 

Pe plantațiile din județul Iaşi se lucrează ca-n plină vară. Numai în comuna Aroneanu sunt culese 200 de kilograme de căpşune pe săptămână.

"Până acum recoltam până la mijlocul lunii octombrie, acum văd că ne apropiem de mijlocul lunii noiembrie şi încă recoltăm", spune Marius Lungu, producător local.

"Sunt de câmp, nestropite, bio şi, de aceea, clienţii noştri le preferă pentru copilaşi", mai spune şi Ana Maria Ignat, administratorul unui aprozar.

În pieţe sau magazine, o caserolă de căpşune costă 15 lei.

De pe tarabe nu lipsesc nici legumele româneşti. Una dintre marile surprize ale sezonului legumicol sunt păstăile. 

Ar fi trebuit să se încheie perioada lor acum aproximativ o lună, dar pentru că a fost cald le găsim în continuare în pieţe şi le vom mai găsi cel puţin două săptămâni. Acum costă 10 lei kg, sunt chiar mai ieftine decât în vară când se vindeau cu 12-13 lei/ kg.

În ciuda vremii calde, România nu poate acoperi consumul de fructe şi legume din producţia internă, potrivit observatornews.ro.

Etichete: fruct căpşune
Citește mai multe din Economic
» Citește mai multe din Economic
TOP articole