O friptură apetisantă poate veni la pachet cu o garnitură de... antibiotice. Medicamentele ajung în farfuria noastră atunci când animalele au fost tratate necorespunzător. Şi ne fac imuni pentru momentul în care vom avea nevoie de tratament.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că rezistenţa la antibiotice ar putea ajunge să producă mai multe decese decât cancerul.
Zeci de milioane de oameni au ajuns să reacţioneze greu sau deloc la efectul antibioticelor. Pentru a afla de ce, specialiştii s-au uitat cu mare atenţie şi în farfuriile noastre. Iar rezultatul este devastator.
În România, administrarea antibioticelor în ferme este permisă chiar şi la animalele sănătoase. Regulile sunt stricte, însă nu există date exacte asupra respectării lor.
În Parlamentul European se discută reguli mai aspre pentru medicamentele de uz veterinar şi interzicerea tratării animalelor la nivel colectiv şi preventiv cu antibiotic. O alegere pe care unii producători de la noi au făcut-o deja.
Sursa: Observator