Antena 3 CNN Conținut plătit A venit frigul! Ce geacă de vânătoare este indicat să porți

A venit frigul! Ce geacă de vânătoare este indicat să porți

Pregătirea pentru o partidă de vânătoare nu constă numai în alegerea și pregătirea armelor și accesoriilor acestora, ci și alegerea echipamentului potrivit, care trebuie să cuprindă de la încălțăminte adecvată, până la geacă și chiar o șapcă sau pălărie de pus pe cap.

de Georgiana Adam    |   

Toate acestea au rolul de a proteja vânătorul împotriva factorilor meteorologici, indiferent despre ce perioadă a anului ar fi vorba sau despre ce tip de vânat.

Cum toamna a venit deja cu temperaturi scăzute, pentru ca protecția împotriva frigului să fie una cât mai eficientă, elementul care nu trebuie să lipsească din componența unui echipament de vanatoare este geaca. Aceasta trebuie să îndeplinească o serie de caracteristici pentru a putea fi purtată pe tot parcursul anotimpului rece.

Ce criterii trebuie să îndeplinească o geacă de vânătoare?

Impermeabilitatea

Unul dintre criteriile esențiale pe care trebuie să le îndeplinească o geacă de vânătoare este impermeabilitatea. Aceasta trebuie să fie realizată dintr-un material care să nu permită apei să pătrundă în straturile sale, astfel încât să ajungă până la persoana care o poartă, deoarece va reprezenta un risc nu numai în ceea ce privește confortul, ci și sănătatea vânătorului.

Citește și: Cum Alegi Îmbrăcămintea De Vânătoare Potrivită? Ghid Practic Pentru Începători

Sa mențină căldura corpului

Pentru a-și asigura confortul termic, în anotimpul rece, vânătorul trebuie să îmbrace mai multe straturi de haine care să-l ajute să păstreze temperatura optimă a corpului, dar care să permită pielii să respire și transpirației să dispară. Cu toate acestea, geaca este unul dintre cele mai importante straturi deoarece aceasta este deasupra tuturor și are rolul de a ține frigul și umiditatea la distanța de corpul vanatorului.

Camuflajul

Posibilitatea de a se mișca în natură fără a fie depistat de animalele sălbatice, mai ales cele vânate, este unul dintre obiectivele vânătorilor. De aceea, purtarea unui echipament de camuflaj este foarte importantă, echipament care face referire inclusiv la geacă.

De asemenea, unele piese vestimentare de vânătoare sunt realizate din materiale speciale, care camuflează inclusiv mirosul oamenilor care le poartă, fiind de mare ajutor atunci când se vânează animale foarte sensibile la mirosuri.

Totodată, o astfel de geacă trebuie să fie realizată din materiale călduroase și confortabile, care să îi ofere vânătorului libertate de mișcare, ținând cont că în unele cazuri poate fi nevoie chiar să fugă pentru a prinde vânatul.

În concluzie, fiecare element al echipamentului de vânătoare este important, având rolul său și care poate contribui la succesul partidei de vânătoare.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile