Antena 3 CNN Actualitate Locale Atenţie cui daţi datele personale. Ce pericol vă pândeşte

Atenţie cui daţi datele personale. Ce pericol vă pândeşte

Caz incredibil petrecut in Iasi. Orice iesean ar putea ajunge in situatia unui barbat care s-a trezit vanat fara voia lui de diverse persoane. Cosmarul ieseanului a inceput zilele trecute de la un simplu telefon. Barbatul a ajuns sa fie vanat de recuperatori, dupa ce o alta persoana s-a folosit de datele sale personale si a incheiat diverse contracte cu unele firme. In aceasta situatie a ajuns ieseanul care s-a trezit vanat de compania de telefonie Telekom pentru o datorie facuta de altcineva. Alexandru S. povesteste ca a preferat sa rezilieze contractul cu Telekom inca de acum doi ani, cand aceasta companie era sub alta titulatura, scrie Bzi.

Barbatul se mira si acum cum s-a ajuns la o asemenea situatie. De altfel, compania ar fi procesat datele celui caruia i-a facut abonamentul fara a se interesa in detaliu de persoana respectiva. Practic, cine a incheiat noul contract pe numele lui Alexandru a facut asta fara prea mari probleme. Ba chiar, contractul a fost trimis de Telekom la o adresa din cartierul Tatarasi din municipiul Iasi, prin curierat. De cand a fost contactat de firma de recuperare, Alexandru sustine ca nu mai poate inchide un ochi. Ba chiar, barbatul se teme ca cel care i-a furat datele sa nu recurga si la alte gesturi similare. A ajuns acum la o datorie de 5.000 lei, facuta fara voia lui. 

"Am fost sunat zilele trecute de o firma de recuperari, ca cei de la Telekom au de recuperat de la mine cateva mii de lei pentru incetarea prematura a contractului si pentru neplata unor facturi. Am ramas perplex, pentru ca eu am inchis abonamentul de luni de zile. Atunci, atat eu, cat si sotia mea, am platit ce mai aveam de platit si ne-am portat numerele pe o alta retea. Nu am vrut sa mai am de-a face cu ei niciodata. Dar zilele trecute, cand m-au sunat cei de la recuperari creante, am crezut ca innebunesc. Mai ales cand mi-au spus suma, era sa lesin pe loc. De unde pana unde sa reiasa o suma atat de mare, mai ales ca abonamentul era inchis? Pe urma, dupa ce m-am dus la sediul firmei de telefonie, am aflat ce s-a intamplat de fapt", a spus Alexandru. 

Ieseanul sustine ca se va adresa Politiei si Parchetului, pentru a-l prinde pe cel care s-a folosit de datele sale. Ba chiar, vrea sa deschida si un proces pentru a i se face dreptate. "Nu stiu cum au ajuns datele mele personale sa fie luate asa, ca la piata. Persoana respectiva si-a luat telefon, tableta, un receiver si nu numai. Se poate asa ceva? Adresa de livrare ceruta de persoana care a incheiat contractul este alta decat cea in are locuiesc eu. Abonamentul a fost incheiat in septembrie anul trecut, a fost platita o prima rata, dupa care nu s-a mai achitat nimic. Nu vreau sa ma las asa. O sa fac sesizare la Politie, la Parchet. Nu este normal ce se intampla. Cum poate o firma care se vrea serioasa sa incheie un contract prin telefon si apoi sa trimita pachetul prin curierat? Ei nu se uita sa vada cine solicita abonamentul? Cat timp ei beneficiaza de bani, atunci nu cred ca le pasa. Este o situatie total anormala", a adaugat ieseanul pagubit. Reprezentantii Telekom nu au putut fi contactati, operatorii companiei pasand responsabilitatea de la o persoana la alta.

Subiecte în articol: date personale inselatorie
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile