Antena 3 CNN Externe Franța impune starea de asediu în Martinica, un teritoriu de peste mări. Revoltele populației din cauza scumpirilor zguduie insula

Franța impune starea de asediu în Martinica, un teritoriu de peste mări. Revoltele populației din cauza scumpirilor zguduie insula

de Adrian Dumitru    |   

Franţa a anunţat, vineri, noi măsuri de stare de asediu în insula Martinica, teritoriu francez din regiunea Caraibilor, afectat, luna trecută, de proteste violente provocate de scumpiri, informează Reuters, citat de Agerpres.

Administraţia locală franceză a interzis adunările publice până pe 14 octombrie şi achiziţionarea de produse care pot fi folosite pentru incendieri.

Conform autorităților, protestele au perturbat zborurile de pe aeroportul din Martinica, impunând redirecţionarea curselor aeriene către insula vecină, Guadelupa, care este, de asemenea, un departament francez.

În septembrie au avut loc tulburări şi în Guadelupa; o grevă a angajaţilor companiei de energie EDF (Électricité de France) a cauzat întreruperi de curent.

Protestele din teritoriile de peste mări ale Franţei, inclusiv omorârea a doi bărbaţi în cursul unei operaţiuni nocturne a poliţiei în Noua Caledonie, reprezintă un test pentru noul prim-ministru, Michel Barnier.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile