Antena 3 CNN Actualitate Social Statul francez va oferi consiliere psihologică gratuită tuturor cetăţenilor ţării. Emmanuel Macron: "20% dintre francezi suferă de depresie"

Statul francez va oferi consiliere psihologică gratuită tuturor cetăţenilor ţării. Emmanuel Macron: "20% dintre francezi suferă de depresie"

Statul francez va deconta tratamentul pentru tulburările psihologice ale tuturor cetăţenilor, începând de anul viitor, potrivit unui anunţ făcut chiar de preşedintele Emmanuel Macron.

de Georgiana Adam    |   

Franţa, nu ar fi singura ţară din Europa care ar finanţa şedinţele de terapie pentru persoanele care suferă de tulburări psihologice. Atât Marea Britanie, cât şi Germania au implementat deja această acţiune prin care cetăţeni ţări beneficiază gratuit de aceste şedinţe de terapie.

Specialiştii din domeniul sănătăţii mentale spun că efectele pandemiei de COVID-19 au agravat considerabil problemele de sănătate mentală, iar accesul la acest serviciu absolut necesar ar fi un efort pentru stat.

În lume, a fost raportată o creştere semnificativă a numărului de persoane care suferă de anxietate, depresie şi alte afecţiuni psihologice. 

Macron: "În jur de 20% dintre francezi suferă de depresie"

Închiderea şcolilor, adoptarea unor măsuri de protecţie, dar şi distanţarea socială au afectat profund sănătatea mentală în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Mai mult, preşedintele Emmanuel Macron a vorbit şi despre o creștere a numărului de copii care solicită consiliere psihologică, precum și o creștere a tentativelor de sinucidere, în special în rândul adolescenților.

"Consecințele pandemiei sunt la fel de tangibile în sănătatea mintală, ca și în sănătatea fizică”, a declarat Macron, conform ABC News.

Macron a recunoscut că, sănătatea psihică este o problemă despre care nu s-a discutat îndeaproape în Franța.

​"Nu am vrut să vedem importanța sănătății mintale și ne-a explodat în față faptul că sănătatea include și această ramură”, a declarat preşedintele.

Anul trecut, sondajele au indicat o creștere uluitoare a cazurilor de depresie, mai ales în rândul persoanelor fără loc de muncă, a celor cu probleme financiare și a tinerilor adulți.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă