Antena 3 CNN Life Francezii au inventat pateul de rață fără rață

Francezii au inventat pateul de rață fără rață

de Loredana Cofari    |   

O companie cu sediul la Paris vrea să vândă pateul din ficat de rață realizat în laborator din celule animale vii, în Uniunea Europeană, Elveția, Marea Britanie, Singapore și Statele Unite și a depus cereri în acest sens.

Produsul companiei franceze pleacă de la cultivarea de țesuturi provenite din celule stem recoltate într-un singur ovul fertilizat de rață, care apoi este cultivat în vitro.

Reprezentanții firmei dau asigurări că nu se folosesc componente de origine animală în timpul procesului de cultivare, ceea ce face ca foie-gras-ul companiei să nu fie obținut în urma sacrificării animalelor.

Un studiu extern al amprentei de mediu a arătat că aceasta ar fi semnificativ mai mică decât în cazul foie-gras-ului produs în mod convențional. În ceea ce privește gustul și textura, produsul întrunește aprecierile celor care l-au testat. În cadrul unui eveniment privat desfășurat când produsul era încă în stadiul de prototip, acesta a fost descris drept remarcabil.

A fost păstrat aspectul rozaliu, crusta caramelizată, moale și delicată, iar gustul, aroma și mirosul nu păreau să îl distingă de cele ale unui foie-gras veritabil de foarte bună calitate.

(Reportaj Agricool)

Subiecte în articol: inventii alimente Franta
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile