Antena 3 CNN Externe Povestea fotografiei istorice cu glonțul care se îndreaptă spre Donald Trump. Fotoreporterul premiat al New York Times: Întotdeauna mi-a fost teamă de a fi în aceasta situație

Povestea fotografiei istorice cu glonțul care se îndreaptă spre Donald Trump. Fotoreporterul premiat al New York Times: Întotdeauna mi-a fost teamă de a fi în aceasta situație

3 minute de citit Publicat la 14:37 15 Iul 2024 Modificat la 16:34 18 Noi 2024

Doug Mills, un fotograf veteran al New York Times, câștigător al Premiului Pulitzer, care fotografiază președinții mericani din 1983, se afla la doar câțiva pași de fostul președinte Donald Trump la mitingul din Butler, Pennsylvania, când au început împușcăturile. El a reușit să capteze imaginea glonțului care se îndrepta spre Trump, fotografie care a făcut înconjurul lumii.

Douglas Mills a povestit, pentru New York Times, cum a fost în momentul tentativei de asasinat de la mitingul lui Trump și cum a reușit să facă acea fotografie. 

”Există un grup de fotografi, poate noi patru, care se aflau în ceea ce se numește zona tampon la doar câțiva metri de fostul președinte. Ne-am bătut cu toții acolo, încercând să facem pozele noastre normale.

Dintr-o dată, s-au auzit ceea ce am crezut că sunt trei sau patru bubuituri puternice. La început am crezut că este o mașină. Ultimul lucru pe care l-am crezut a fost că este o armă.

Am tot făcut poze. A coborât în ​​spatele pupitrului și m-am gândit: „O, Doamne, s-a întâmplat ceva”.

Apoi toți agenții au început să alerge pe scenă și practic l-au acoperit complet. Îi auzeam țipând. La început cineva a spus: „Domnule, domnule, domnule”.

Cu asta, contra-lunetiştii, de asemenea membri ai Serviciului Secret, pe care rareori îi vedem decât dacă sunt pe un acoperiş sau ceva de genul ăsta, au apărut de nicăieri şi au fost sus pe scenă cu puşti automate.

I-am văzut sânge pe față. Am tot făcut poze. Oricât de dur arăta în acea poză cu pumnul arătând foarte sfidător, în următorul cadru pe care l-am făcut, părea complet epuizat. Foarte, foarte șocat.

În timp ce cobora treptele, Serviciul Secret l-a acoperit complet într-o pătură de oameni și l-au condus până la SUV-ul său”, a relatat fotoreporterul. 

Michael Harrigan, un agent special pensionat al FBI, explică de ce apare, atât de vizibil, în fotografia lui Mills, glonțul care i-a străpuns lui Trump urechea dreaptă.

„Ar putea să arate absolut deplasarea aerului din cauza unui proiectil”, a spus domnul Harrigan într-un interviu sâmbătă seara, după ce a analizat imaginile de înaltă rezoluție pe care domnul Mills le-a înregistrat de la miting. „Unghiul pare puțin scăzut să-i fi trecut prin ureche, dar nu imposibil dacă bărbatul înarmat a tras mai multe cartușe.”

Domnul Mills folosea o cameră digitală Sony capabilă să capteze imagini cu până la 30 de cadre pe secundă. A făcut aceste fotografii cu o viteză de expunere de 1/8.000 de secundă – extrem de rapid conform standardelor din industrie. Majoritatea camerelor folosite pentru a captura imagini de gloanțe în zbor folosesc camere speciale de viteză extrem de mare, care nu sunt utilizate în mod obișnuit pentru fotografierea obișnuită, așa că prinderea unui glonț pe o traiectorie laterală, așa cum se vede în acea fotografie, ar fi o lovitură la un milion și aproape imposibil de realizat. prinde chiar dacă cineva știa că vine glonțul”, a spus el.

Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole