Antena 3 CNN Politică Fostul ministru PNL al Energiei îl dă în judecată pe senatorul PSD Daniel Zamfir

Fostul ministru PNL al Energiei îl dă în judecată pe senatorul PSD Daniel Zamfir

de Claudia Popovici    |   

Virgil Popescu, fost ministru al Energiei din partea PNL, a postat un mesaj dur pe rețelele sociale la adresa senatorului PSD Daniel Zamfir, pe care îl acuză de „atacuri meschine de ordin politic" la adresa sa. Declarațiile lui Popescu vin după ce raportul publicat de Curtea de Conturi a arătat nereguli în decontarea de către Ministerul Energiei a miliardelor de lei către furnizorii de energie și gaze în 2022. Instituția a sesizat și DNA cu privire la plăți nejustificate în timpul mandatului de ministru al lui Virgil Popescu. În acest context, liberalul a anunțat că îl va da în judecată pe Zamfir. 

Daniel Zamfir dă de gol o alianță (firească) între PSD și AUR împotriva mea și a PNL!  Răspunsul meu la un atac anemic, din punct de vedere intelectual, este clar: un mix de tupeu și prostie. De ce? Pentru că cel care administra, repet ADMINISTRA și VERIFICA eligibilitatea plăților către furnizorii de energie și nu numai era unul dintre amicii de șpriț ai domnului Daniel Zamfir! Nimeni altul decât președintele de tristă amintire al ANRE, Dumitru Chiriță, propus și impus pe funcție de PSD", a scris Virgil Popescu pe Facebook.

În continuare el reamintește câteva pasaje din lege.

  • Să ne uităm la lege: 
    OUG 118/2021 (la zi) Art 2 alin 4: Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei VERIFICĂ CORECTITUDINEA întocmirii situațiilor de plată de către furnizori 
  • Art 7, alin 11: Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei VA TRANSMITE valorile aferente compensărilor prevăzute la alin. (1) - (7) către Ministerul Energiei, iar acesta efectuează plata către furnizori a sumelor reprezentând valoarea compensării în termen de 15 zile de la data primirii documentelor.

Documentele justificative din partea furnizorilor de energie, pentru deconturile faimoase se depun la ANRE! Dovada faptului că în sarcina Ministerului Energiei nu se află evaluarea condițiilor de eligibilitate, o găsim tot în raportul Curții de Conturi care, la capitolul recomandări către Ministerul Energiei, nici măcar nu menționează situația plăților către furnizori", a mai explicat Virgil Popescu. 

Ce spune Raportul Curții de Conturi pe anul 2022

Raportul Curții de Conturi pe anul 2022 (la care fac referire detractorii mei) SUBLINIAZĂ că verificările efectuate în legătură cu ELIGIBILITATEA acestor beneficiari au fost deficitare! Deci deficiența nu este la Ministerul Energiei ci la ANRE. Este limpede.

Listele au fost trimise spre decont, evident la Ministerul Energiei, condus de mine pe acea vreme. Dar cum aș putea să influențez eu o listă a beneficiarilor, atunci când această listă era redactată, administrată și VERIFICATĂ de tovarășul” d-lui Daniel Zamfir, Dumitru Chiriță? Asta ca să vedeți cât de absurde sunt acuzațiile care mi se aduc și asta în contextul în care, fără schema de plafonare și compensare românii ar fi avut facturi imense la energie", a mai scris Virgil Popescu. 

Virgil Popescu spune că s-a săturat de atacurile meschine din partea AUR şi de mizeriile vituperate de Daniel Zamfir"

Acum, consider că orice om are dreptul să își apere reputația. Nu sunt un procesoman și m-am ferit întotdeauna să adaug la stiva de dosare din justiție procese care privesc, în opinia mea, atacuri meschine de ordin politic la adresa mea. Dar sincer, m-am cam săturat: de hărțuirea constantă din partea partidului extremisto-filorus AUR, de mizeriile vituperate de Daniel Zamfir, Radu Cristescu și alte cozi de topor pesediste sau auriste. Gata! Îi voi chema în fața instanței pe acești detractori mincinoși, fie și numai pentru a se gândi de mai multe ori înainte să bată câmpii pe la televizoare, cu asemenea mizerii", a mai completat Virgil Popescu. 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile